Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

Οι ένοχοι και οι συνένοχοι

Σπεύσατε! Όλοι αύριο σε Κοινότητες, Γειτονιές και Δήμους, να συζητήσουμε για την επαχθή συμφωνία μεταξύ Δεσποτάδων και Βενιζέλου για την εκκλησιαστική περιουσία. Ιδού το κάλεσμα σε ιστολόγιο (*) :

"Ένοχοι και οι 300! ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ -ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ για μισθούς ιερωμένων και εκκλησιαστική περιουσία,γίνεται επιτακτικότερη η πρόταση για: Λαϊκές Συνελεύσεις, αύριο 9 ΙΟΥΛΗ, Κοινοτήτων-Γειτονιάς όλων των Δήμων!
Θέματα: Εκκλησιαστική περιουσία-
κεφάλαια στο εξωτερικό-φοροεισφοροδιαφυγή!
Η καθαίρεση (κυρίως) Ραγκούση και....
η επιβολή Βενιζέλου με απαίτηση Δεσποτάδων, ΝΔ, Αριστερής ελίτ (ΚΚΕ-ΣΥΝ), ΛΑΟΣ, ΣΕΒ, Συνδικαλιστικής ελίτ αποδίδει σημαντικούς καρπούς."

Αυτά και άλλα διαβάζει κανείς από μερίδα αγανακτισμένων και φυσικά πατριωτών, τα δε σχόλια που ακολούθησαν στα απόβλητα, ως συνήθως, του Διαδικύου ήταν :

(*) http://ksipnistere.blogspot.com/2011/07/9_08.html


===========================

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ
Εύλογη είναι η απορία ,πώς η Εκκλησία της Ελλάδος και οι μονές απέκτησαν αυτήν την τεράστια περιουσία, που κατά πολλούς είναι μεγαλύτερη ακόμη και της κρατικής. Η Εκκλησία στα 400 χρόνια του οθωμανικού ζυγού είχε αποκτήσει πολλά προνόμια. Υπήρχαν νόμοι όπως η δεκάτη , που υποχρέωναν τους χωρικούς να παραδίδουν στις μονές το 10% της παραγωγής τους ή των κερδών τους. .Υπήρχε νόμος που υποχρέωνε μετά το θάνατο ενός αγρότη, το 30% της περιουσίας του να περνάει στις μονές. Η συνεργασία με την Πύλη και η απληστία για τα προνόμια της πατριαρχικής έδρας, είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε να υπάρχει πλειοδοσία και κολακεία προς τον σουλτάνο για την κατάληψη της θέσης. Το αξίωμα του πατριάρχη ήταν χρυσοφόρο.
Όλα αυτά προστέθηκαν στις περιουσίες που απέκτησε
η εκκλησία και οι μονές από τις λεηλασίες των
ελληνικών ναών, των αρπαγών που έκαναν στον Ελλαδικό χώρο, τις δημεύσεις των περιουσιών των εθνικών
που δολοφονούσαν, κατά τις γενοκτονίες που έκαναν οι χριστιανοί εις βάρος των Ελλήνων επί Βυζαντίου.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

- Εχεις μελετήσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ελλήνων της αρχαιότητας. Και γράφοντας "ιδιοκτησιακό καθεστώς" αναφέρομαι στην ιδιοκτησία που κατείχαν οι απλοί άνθρωποι, ο λαός; Αν, ναι, να μας το πεις.

- Έχεις μελετήσει και γνωρίζεις το ιδιοκτησιακό καθεστώς κατά την ελληνιστική περίοδο; Αν, ναι, να μας το πεις.

- Έχεις μελετήσει και γνωρίζεις το ιδιοκτησιακό καθεστώς επί Ρωμαϊκής κατοχής της Ελλάδος; Αν, ναι, να μας το πεις.

- Έχεις μελετήσει και γνωρίζεις το ιδιοκτησιακό καθεστώς επί της περιόδου του Βυζαντίου; Αν, ναι, να μας το πεις.

- Έχεις μελετήσει και γνωρίζεις το ιδιοκτησιακό καθεστώς επί Τουρκοκρατίας; Αν, ναι, να μας το πεις.

Και επαναλαμβάνω, γράφοντας για "ιδιοκτησιακό καθεστώς", εννοώ την ιδιοκτησία που είχαν οι απλοί άνθρωποι, ο λαός.


Ανώνυμος είπε...

Ναι τους αδικίσαμε τους καημένους τους τραγόπαπες. Να ήταν σωστοί να μην τους κατηγορούσε ο κόσμος. Δεν είναι δυνατόν η χώρα μας να έχει ουσιαστικά πτωχεύσει και ο μόνος που δεν θίγεται να είναι η εκκλησία. Ας όψεται ο "εθνάρχης" που τους έκανε δημόσιους υπάλληλους και πληρώνουμε κάθε χρόνο δισεκατομμύρια για πάρτι τους! Στο τέλος με τη συμπεριφορά που έχουν θα τους μείνουν μόνο οι Χομεηνίδες της ορθοδοξίας σαν αυτούς που τους υπερασπίζονται εδώ μέσα.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Ας όψεται ο "εθνάρχης" που τους έκανε δημόσιους υπάλληλους και πληρώνουμε κάθε χρόνο δισεκατομμύρια για πάρτι τους!"

Στραβά γράμματα σε μάθανε και όσα ξέρεις (στραβά), τόσα μολογάς.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ που τα γράμματα τα ξέρεις ίσια, σε πληροφωρώ ότι οι παπάδες έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι το 1952. Ποιος ήταν τότε στην εξουσία, μήπως εγώ; Άλλωστε ο "εθνάρχης" σας δεν άφησε και τίποτα που να μην το κρατικοποιήσει, γι αυτό σήμερα φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αλλά αυτό είναι μεγάλη ιστορία και το θέμα εδώ είναι η άθλια συμπεριφορά των πνευματικών μας πατέρων η οποία στηρίζεται από την πανάθλια σημερινή πολιτική μας ηγεσία.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ήταν να γίνουν πολύ νωρίτερα. Αλλά, με κάτι Μικρασιατικές, κάτι Πλαστήρες, Πάγκαλοι, Βενιζέλοι, το Παγκόσμιο Κράχ και Μεταξάδες, δεν πρόκαμαν. Ήρθε και ο Πόλεμος καπάκι, κι έτσι η "καυτή πατάτα" έπεσε στα χεράκια του "εθνάρχη".

Το ιερατείο δεν άλλαξε το ημερολόγιο χωρίς τις περίφημες δεσμεύσεις(!) από την πλευρά του Καίσαρα.
Άλλο αν αυτές τράβηξαν μέχρι το ΄52.


Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον βλέπω ότι ο κ. Χριστοδουλίδης δεν μιλάει σαν έξαλος Χομεηνί της ορθοδοξίας όπως άλλοι. Έχουμε διαφορετική άποψη αλλά ούτε βρίζει ούτε ειρωνεύεται. Θα ήθελα λοιπόν να του πω ότι είναι άδικο κάποιοι που δεν πιστεύουν να πληρώνουν (μέσω της εφορίας) για κάτι που δεν πιστεύουν. Επίσης η συμπεριφορά των εκπροσώπων της εκκλησίας είναι συχνά προκλητική και στρέφει τον κόσμο εναντίον της.Όσο για το παρελθόν, για μένα πολύ καλά έκαναν όλοι αυτοί που αναφέρατε και δεν προχώρησαν στο καθεστώς δημοσίου υπαλλήλου για τους παπάδες.


Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ κι εγώ τον Ανώνυμο 8:28

Δεν επιθυμώ να ανοίξω την κουβέντα πάνω σε αυτό :

"Θα ήθελα λοιπόν να του πω ότι είναι άδικο κάποιοι που δεν πιστεύουν να πληρώνουν (μέσω της εφορίας) για κάτι που δεν πιστεύουν"

ή αυτό :

"Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της εκκλησίας είναι συχνά προκλητική και στρέφει τον κόσμο εναντίον της"

Η συζήτηση άρχισε από την δημοσιοϋπαλληλία των ιερέων και είπα ότι ήταν να γίνει πολύ πριν. Βγήκαν άλλα επείγοντα στην επιφάνεια και οι υποσχέσεις της Πολιτείας έμειναν στο περιθώριο.
Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα και είναι γνωστές οι οικονομικές δυσχέρειες που είχαμε από το 1924 μέχρι το 1952. Αυτοί ήταν οι λόγοι που δεν έγιναν γρηγορότερα δημόσιοι υπάλληλοι οι ιερείς.

Τη γνώμη μου γράφω πάντα και ποτέ με "ταλιμπανικό" τρόπο, όπως πολλοί μου αποδίδουν, για να αποφεύγουν οι τυχόν εμπλεκόμενοι τις κακοτοπιές.

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι το ελληνικό κράτος το 1952 έλυσε τα οικονομικά του προβλήματα. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τις δεκαετίες του 50 και του 60 οι μισοί Έλληνες μετανάστευσαν στο εξωτερικό (αυτή είναι η περίφημη ανάπτυξη που έδωσε στη χώρα ο "εθνάρχης" Καραμανλής). Απλά συναλλαγή έγινε. Η συντηριτική παράταξη πάντα στήριζε την εκκλησία και πάντα στηριζόταν από αυτή. Δυστυχώς, συντηριτική παράταξη μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου είναι και το ΠΑΣΟΚ γι αυτό η εκκλησία μένει πάντα στο απυρόβλητο.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Δεν νομίζω ότι το ελληνικό κράτος το 1952 έλυσε τα οικονομικά του προβλήματα"

ΚΧ : Προφανώς όχι, αλλά τα υπεσχημένα έπρεπε κάποτε να εκπληρωθούν.
Άλλωστε, μη ξεχνάμε, η συνδρομή της εκκλησίας ζητήθηκε (πάλι) για να ευλογήσει τα όπλα κατά της εμφύλιας αλληλοσφαγής. Αντί του παπα-Στάλιν έπρεπε να μείνουμε πιστοί στον άλλο πάπα, τον Αθηναγόρα και τη δημοκρατία των ανάξιων εστεμμένων.

Δεν θυμάμαι ποιός ήταν ο γνήσιος, αυτός του πρωτείου, αλλά δεν έχει σημασία. Ο δικός μας ήρθε με τις ευλογίες της Ουάσιγκτων και έχοντας στις αποσκευές τις οδηγίες του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. Αυτού που δρομολογεί τη σημερινή Νέα Παγκόσμια Τάξη και τα λοιπά (δικά μας) γνωστά.

Ανώνυμος είπε...

Μια που μιλάμε για τη στάση της εκκλησίας στο παρελθόν (είπατε για τον εμφύλιο). Σίγουρα στην Τουρκοκρατία βοήθησε πολύ, ίσως χωρίς την εκκλησία να είχαμε εξαφανιστεί εκείνη την περίοδο ως έθνος. Πιο πριν όμως, την εποχή της παρακμής του Βυζαντίου αρνήθηκε στο κράτος κάθε βοήθεια, τη στιγμή που οι Τούρκοι προέλαυναν.
Επίσης ο Μίκης Θεοδωράκης (και θα συμφωνήσω μαζί του σε αυτό) περιέγραψε τη στάση της εκκλησίας από τον πόλεμο και μετά. Είπε λοιπόν ότι κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής δεν έκανε τίποτα κατά των κατακτητών. Στην περίοδο του εμφυλίου αντί να προσπαθήσει να συμβιβάσει τα πράγματα, ταυτίστηκε με τους μεν και αναθεμάτισε τους δε οξύνοντας ακόμα περισσότερο τον εθνικό διχασμό (βλέπεις αν επικρατούσε η άλλη παράταξη θα έχανε την περίφημη και απλησίαστη περιουσία της).Στη δικτατορία ευλογούσε τους δικτάτορες. Αυτά μια που μιλάμε για ιστορική αναδρομή.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Εν μέρει μπορεί να συμφωνήσει κανείς μαζί σας, νοουμένου ότι αυτός δεν καταφέρεται κατά Θεσμών, αλλά κατά αναξίων προσώπων. Τα οποία, ενώ καλούνται να αναδείξουν στα πρόσωπά τους αυτό που λέγεται Θεσμός, προτιμούν να αναδείξουν τον δικό τους υπερφίαλο ατομισμό, την εγωπάθεια που τους ταλανίζει, κοντολογής την ιδιοτέλεια που κρύβουν τα σωθικά τους.

Αλλά το τίμημα είναι βαρύτατο, διότι συντελούν στην κατάργηση των Θεσμών ή μάλλον στην απαξίωση, όταν προσχηματικά τους συντηρούν βάζοντας κάτι άλλο στη θέση τους.

Οι Θεσμοί δεν καταργούνται. Καταργούνται μόνο τα δόλια και υποκριτικά πρόσωπα εκείνων, που φέρουν ανάξια τον τίτλο του θεματοφύλακα εκμεταλλευόμενοι και τους Θεσμούς και τον άνθρωπο :

"Μή νομίσητε ότι ήλθον καταλύσαι τον νόμον ή τους προφήτας· ουκ ήλθον καταλύσαι αλλά πληρώσαι.".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ
ΗΘΕΛΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΥΚΟΣΛΑΒΙΑ ΤΟΥ
ΑΛΛΟΥ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΤΙΤΟ.
ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ
Ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ Σ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΓΕΣΙΑ ΔΙΩΚΤΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΛΩΡΑΚΗ
ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΥΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ (ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ
Ο ΑΙΤΩΛΟΣ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΕΑΣ) ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΚΥΡΙΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Συμφωνώ κι εγώ μαζί σας.

Η Υπεραγία Θεοτόκος, "τας των εναντίων εφόδους αποτειχίζουσα", θα μας βοηθήσει.

Σας ευχαριστώ