Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

"Καλημέρα ήλιε", καληνύχτα


"Θα τον τρελλάνουμε τον ήλιο/σίγουρα, ναι"


Η θυγατέρα του Μάνου Λοΐζου, γνωστού αντιστασιακού - συνθέτη και τργουδοποιού - την περίοδο της Χούντας, έστειλε επιστολή στο Πασόκ και απαγόρευσε να γίνεται του λοιπού χρήση του τραγουδιού "καλημέρα ήλιε" στις πολιτικές συγκεντρώσεις του κόμματος αυτού.

... ... ...

Το Πασόκ ήξερε ποιούς χρηματοδοτούσε και ποιούς έκανε διάσημους. Ένας από αυτούς ήταν και ο Μάνος Λοΐζος με το τραγούδι "Καλημέρα ήλιε". Το άκουγε το πόπολο και έτρεμε σύγκορμο από τη χαρά και τον ενθουσιασμό. Ο ήλιος της Δεξιάς έπρεπε να τρελλαθεί και να κλειστεί στο Ψυχιατρείο.

Θα τρελλάνουμε τον ήλιο της Δεξιάς, για το σκοτάδι που μας έφερνε και μας κοίμιζε. Καιρός να ξημερώσει, είπαμε, και να φωνάξουμε το "καλημέρα ήλιε, καλημέρα". Και ανέτειλε, επιτέλους, με το Πασόκ ο ήλιος της Αριστεράς. Άναψαν οι λαμπτήρες της Φίλλιπς, της Siemens κλπ. και το νανούρισμα έγινε γλυκύτερο με ημίφως. Είδαμε και όμορφα όνειρα, πλουτίσαμε, κάναμε κάτι δωράκια στον εαυτό μας με τα πακέτα του κ. Ντελόρ, ο κόσμος λάδωσε το εντεράκι του και κάτι άλλα. Που είχαν σχέση με ποικίλες ... σχέσεις.

Τελικά, όπως αποδείχθηκε, για να μη γράφουμε πολλά, δεν τον τρελλάναμε τον ήλιο. Αυτός μας τρέλλανε και πολύ καλά έκανε η κόρη του συγχωρεμένου Μάνου Λοΐζου, που απαγόρευσε τη χρήση του τραγουδιού. Καιρός να ξυπνήσουμε πραγματικά χωρίς τη βοήθεια των τραγουδιών και του mind control (ύπνωση) το οποίο μας επιφέρουν δίχως να το υποψιαζόμαστε.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τί θα πει πόπολο;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Οι μάζες, ο λαός.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ανώνυμο: Είναι και λέξη σχετικά με το 'πάπαλα' - που σημαίνει τελείωσαν όλα. Τώρα που τώρα περιθώρια για διορισμούς ημετέρων και λοιπές διευκολύνσεις τελείωσαν - οι δίνοντες τις εντολές εγχώριοι 'φιλάνθρωποι' και 'φιλάγαθοι' αποφάσισαν ότι καλύτερα να τα τρώνε όλα μόνοι τους - να δούμε πως θα τα βγάλουν πέρα οι πολιτικοί με τους μέχρι πρότινος υποστηρικτές τους. Τώρα που το 'πόπολο' συνειδητοποιεί ότι 'πάπαλα' το γέλιο άρχισε να αγανακτεί.
Μία πιστή

Ανώνυμος είπε...

Στο προηγούμενο μήνυμά μου, η λέξη 'γέλιο', είναι εκ περισσού. Εννοούσα: Το 'πόπολο' τώρα άρχισε να αγανακτεί. Απλά σκεφτόμουν ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να είναι για γέλια.
Μία πιστή