Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

"Χρειαζόμαστε ευαισθητοποίηση για τις μεταμοσχεύσεις"

Φωτογραφία από την τηλεοπτική εκπομπή "ΛΙΑΝΑ" με θέμα τις Μεταμοσχεύσεις

Συνάδελφος εν επιστήμη ιατροδικαστής, εξ εκείνων που είναι αντίθετοι με τα συμβόλαια θανάτου (σημ. δεν πρόκειται για αλληγορική γραφή, αλλά κυριολεκτική) που ετοιμάζεται να εκτελέσει η παρούσα κυβέρνηση, όπως αυτό της εικαζομένης δωρεάς οργάνων, έγραφε τα ακόλουθα επικριτικά μεν, επαινετικά δε, για τις μεταμοσχεύσεις :
"Γεγονός είναι ότι έως τώρα τα μοσχεύματα μετά θάνατο είναι ιδιαίτερα ολιγάριθμα, είναι όμως επίσης αλήθεια ότι έως σήμερα ουδέποτε η πολιτεία έκανε μία αποτελεσματική εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς τη δωρεά οργάνων."

Θα απαντήσουμε λοιπόν και εις αυτόν.
Ο κύριος ιατροδικαστής καλό θα ήταν να μην παίζει με τις λέξεις και να ομιλεί τη γλώσσα της επιστήμης.
Λόγου χάριν, αυτό που γράφει : "... τα μοσχεύματα μετά θάνατον είναι ιδιαίτερα ολιγάριθμα" δεν ευσταθεί. Μοσχεύματα μετά θάνατον δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μοσχεύματα από ζωντανούς ανθρώπους, που ακόμη δεν έχουν ξεψυχήσει, και οι συνάδελφοι του κυρίου ιατροδικαστή τους θέλουν, ψευδώς, να είναι νεκροί. Εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα, δηλαδή στο πώς θα μας αναγκάσουν να δεχθούμε ένα πασιφανές επιστημονικό ψεύδος σαν επιστημονική αλήθεια. Αποτέλεσμα τούτου είναι μια ακόμη παραπλάνηση, την οποία επιχειρεί να μας περάσει ο κύριος ιατροδικαστής. Και αυτή είναι : "Ουδέποτε η πολιτεία έκανε μία αποτελεσματική εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς τη δωρεά οργάνων" !

Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Τόσες και τόσες εκπομπές ραδιοφωνικές, τηλεοπτικές και άρθρα δια του Τύπου και των περιοδικών έχουμε να του παρουσιάσουμε, από τότε που ξεκίνησαν οι μεταμοσχεύσεις, κι αυτός μας λέει ότι ότι η πολιτεία δεν κάνει αποτελεσματική εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών! Είναι στα καλά του; Ακόμη έχουν επιστρατεύσει και εκκλησιαστικούς φορείς με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον μακαρίτη Χριστόδουλο. Που πήγε όχι για μεταμόσχευση, αλλά για να δώσει "την καλήν μαρτυρίαν" των μεταμοσχεύσεων. Ή μήπως ξέχασε ότι η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τη μητέρα εκείνη, η οποία πρώτη έδωσε τη συγκατάθεσή της και το παράδειγμά της, για να δοθούν τα όργανα του παιδιού της σε άλλον;

Τι είναι όλα αυτά; Δεν είναι ευαισθητοποίηση; Χρειάζονται κι άλλα; Ας σοβαρευτεί λοιπόν ο κύριος ιατροδικαστής και ας μη νομίζει ότι απευθύνεται σε εντελώς άσχετους ή εγκεφαλικά νεκρούς, πλην ζωντανούς, ανθρώπους.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι κάποιοι άνθρωποι που όταν μιλούν νομίζει κανείς ότι ανήκουν σε ένα τρίτο είδος. Δεν είναι άνθρωποι, δεν είναι ζώα, είναι κάτι άλλο. Ακόμα και το ζώο όταν βρίσκεται δίπλα σε βαριά τραυματισμένο ζώο της ίδιας ράτσας είναι λυπημένο και ακίνητο. Αυτοί όλοι οι κύριοι τι ακριβώς είναι? Δεν μπορώ να σκεφτώ τι είναι.
Γιάννης

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητέ Γιάννη,

Η αίρεση δίνει υπόσταση στο ανυπόστατο κακό (οι πατέρες της Εκκλησίας γράφουν ότι ο Εωσφόρος μίσησε τον άνθρωπο και επαναστάτησε κατά του αγίου Θεού, διότι εστερείτο της υποστάσεως των πρωτοπλάστων) και τούτο δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτοί οι δυστυχείς άνθρωποι. Ειλικρινά, όταν βρέθηκα ανάμεσά τους, η αποκαρδίωση με κατέλαβε.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΥΡΙΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΟΙ ΣΠΗΛΙΕΣ
ΤΩΝ ΑΣΚΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΜΑΝΤΑΤΑ
Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ
ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ Ο ΠΑΙΣΙΟΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΞΑΝΑ ΔΟΞΑΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αμήν, αγαπητέ Ανώνυμε, αμήν.

Αληθώς Ανέστη ο Κύριος.

cummulus είπε...

@ Γιάννη.
Μέ θύμισες τό ἐξῆς γεγονός.
Κάποτε εἶχαμε ἕνα σκυλάκι, τό ὁποῖο ἀφήναμε νά κάνει βόλτες στήν γειτονιά. Αὐτός ὁμως εἶχε ἕνα φιλαράκι-σκύλο στήν παρακάτω γειτονιά, καί πολλές φορές πήγαινε ἐκεῖ γιά παρέα. Μιά μέρα γυρίζοντας στό σπίτι, βλέπω ἀπό μακρυά τό σκυλάκι μας σωριασμένο στόν δρόμο, καί τόν φιλαράκο του νά κάθεται δίπλα του, σάν νά ἦταν σκοπός. Τί συνέβει;
Ὅπως ἔγινε γνωστό, τό σκυλί μας τό χτύπησε αὐτοκίνητο στήν γειτονιά τοῦ φίλου του, πού τοῦ ἐπέφερε συντριπτικό κάταγμα στό δεξί πόδι. Μέσα στούς μύριους πόνους τό σκυλί μας ξεκίνησε γιά τό σπίτι μας, μέχρι πού οἰ δυνάμεις του τό ἐγκατέλειψαν λίγο πρίν τήν εἴσοδο. Τό θαυμαστό εἶναι ὅτι ό φίλος του, ὄχι μόνο τόν συνόδευσε, ἀλλά περίμενε κοντά του μέχρι νά ἐμφανιστεῖ κάποιος οἰκεῖος. Δέν εἶχα ξαναδεῖ παρόμοια εἰκόνα ἀγάπης μεταξύ ζώων, καί τό γεγονός συγκίνησε ὅλη τήν οἰκογένεια καί τήν γειτονιά.
Εὐχαριστῶ πού μέ τό θύμησες.