Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!http://orthodox-watch.blogspot.com/2011/05/blog-post_9352.html


ΚΑΡΥΑΙ ΤΗ 22.4/5.5.2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ
ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ «ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»


Εξ αφορμής της προσφάτου καταθέσεως στην Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου «Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» και την απορρέουσα εκ τούτου μελ­λον­τική έκδοσι της «Κάρτας του Πολίτη», η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους επιθυμεί να επισημάνη τα ακόλουθα:
Η «Κάρτα του Πολίτη» ταυτοποιεί την προσωπικότητα του πολίτη και τον μετατρέπει σε ένα αριθμό του συστήματος της ηλεκτρο­νικής διακυβερνήσεως.


Όλοι οι πολίτες εντάσσονται πλέον σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο ελέγχει και επεξερ­γάζεται τα στοιχεία της προσωπικής τους ζωής (οικονομική δραστηριότης, θέματα υγείας, εργασίας, κοινωνικής συμπεριφοράς κ.λπ.), καταργώντας ουσιαστικά τις προσωπικές τους ελευθερίες.
Επειδή το σύστημα αυτό έχει την δυνατότητα να μετεξελίσσεται εύκολα θεωρούμε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος για τους Χριστιανούς να παραβιάζεται η ελευθερία της θρησκευτικής τους συνειδήσεως, στερώντας τους την δυνατότητα να ομολογούν ελεύθερα την πίστι τους και να κηρύσσουν το Ευαγγέλιο του Χριστού.


Επειδή μάλιστα η εξουσία χρήσεως του συστήματος αυτού παραδίδεται σε φορείς ακαθόριστους ως προς τον δη­μόσιο η ιδιωτικό τους χαρακτήρα και τους δίδεται η ευχέρεια να προσθαφαιρούν στην Κάρτα δεδομένα, υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμη και της ανεπίγνωστης εκ μέρους των πιστών χρήσεως αντιχριστιανικών συμβόλων.
Για όλους τους παραπάνω λόγους η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους εκφράζει την έντονη ανησυχία της και υποβάλλει θερμή παράκλησι προς την Ελληνική Κυβέρνησι να μη προχωρήση στην έκδοσι της ηλεκτρονικής «Κάρτας του Πολίτη», συνιστά δε στους χριστιανούς να χρησιμοποιούν τα συμβατικά μέσα ταυτοποιήσεώς τους.Η υποχρεωτική επιβολή τοιούτου είδους Κάρτας μας ευρίσκει αντιθέτους.
Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν λησμονούμε ότι «μείζων ο εν ημίν η ο εν τω κόσμω», και ότι ο Χριστός «νενίκηκε τον κόσμον»• τούτο όμως δεν συνεπάγεται και την συμφωνία μας σε υποχρεωτικές και ανελεύθερες πρακτικές.


Ευχόμεθα ολοψύχως η Κυρία Θεοτόκος, η Προστάτις και Έφορος του Αγίου Όρους, να δίδη στον ευλαβή λαό της πατρίδος μας την δύναμι να ανταπεξέρχεται σε όλες τις δυσκολίες του βίου, μάλιστα μέσα στη δυσχερή αυτή συγκυρία που διερχόμεθα.

Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι
των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη,
Τελείωσε η συνάντηση Ιερωνύμου - ΓΑΠ. Δείτε Video Mega - στην ιστοσελίδα του Mega - να πάθετε. Λέξη, ούτε λέξη, καμία αναφορά, καν ως αντικείμενο συζήτησης η κάρτα!
Χαιρετίσματα στη Σύνοδο.
Εδειξε η τηλεόραση τα θέματα που συζητήθηκαν: Αποθεματικά εκκλησίας, Διορισμοί εφημερίων, αποδέσμευση εκκλησιαστικής περιουσίας, συζήτηση επί του νομοσχεδίου των μεταμοσχεύσεων.
Δείτε το Video των ειδήσεων στο Mega.
Νηπτικά και κατανυκτικά (όπως ωραία λέτε) θα λυθούν οι διαφορές εκκλησίας και πολιτείας με τη δημιουργία επιτροπής για τα οικονομικά. Μπορούν οι πιστοί να ηρεμήσουν τώρα. Τα προβλήματά τους λύθηκαν. Προδότες! Προδότες!
Που είναι ο προφήτης Ηλίας?
Γιώργος - Βόλος

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον Γιώργο για την ενημέρωση.
Τι μπορεί να περιμένει κανείς από ιεράρχες όπως ο Ιερώνυμος ή ... ; Ο ρόλος τους είναι δεδομένος : Βακτηρίες και περιπατητήρες είναι - κάτι σαν το λεγόμενο Πι - των προκαθημένων κυβερνητών που έχομε κάθε φορά. Όποιος ταράζει τα νερά είναι ταλιμπάν, τι άλλο θα μπορούσε να είναι;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη,
Για τους αναγνώστες που τυχόν δεν κατάλαβαν τα αρχικά, τα αρχικά ΓΑΠ αναφέρονται στον πρωθυπουργό. Αναφέρομαι στη συνάντηση πρωθυπουργού - Ιερωνύμου σήμερα το βράδυ - όπως το έδειξαν και τα κανάλια, επειδή μπορεί κάποιοι αναγνώστες να μην γνωρίζουν το συμβάν.
Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, τα θέματα που τέθηκαν στην εν λόγω συνάντηση (Ιερωνύμου - πρωθυπουργού) μπορεί να τα δει κανείς στο παρακάτω link:
http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17632&subid=2&pubid=27264288
Γιώργος