Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 1700 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΟΛΑΝΩΝ


Η φωτογραφία από το ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ

«Αυτό δεν σημαίνει έναρξη της ενότητας αλλά θα δούμε ποιο είναι το περιεχόμενο των 17 αιώνων πίσω μας και θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε στο μέλλον», δηλώνει διπλωματικά ο πατριάρχης "πασών των Σερβιών" (κατά το "πασών των Ρωσιών") και ψάχνει το περιεχόμενο των 17 αιώνων πίσω μας. Θέλει να βρούμε (βρει) τι μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον για την ενότητα - υπό την σκέπη του ιμπεριαλισμού - των εκκλησιών.

Ταύτα σχετικά με το αν πρέπει ή δεν πρέπει να προσκληθεί ο "παπας πάντων των Χριστιανών" Βενέδικτος 16ος στη Σερβία. Στην πόλη Νις, το 2013 θα εορτασθούν τα 1.700 χρόνια από την έκδοση του Διατάγματος των Μεδιολάνων.

Αλλά προς τι η έρευνα, οι αμφιταλαντεύσεις και τα λοιπά άλλα; Συνέδρια επί συνεδρίων και συμπόσια επί συμποσίων διαλόγων για την ενότητα.

Γιατί δεν βλέπει τον οικουμενικό δικό μας "πατριάρχη πάντων των ορθοδόξων" ο οποίος, αφού έριξε τον λίθο του αναθέματος (οι πατέρες ημών πλανήθηκαν υπό του αρχεκάκου) στο παρελθόν, τώρα πετά με τα φτερά της αγάπης. Η Ορθοδοξία είναι η συμπερίληψη όλων των θρησκειών, καθώς διδάσκει τη συγχώνευση παπισμού και προτεσταντισμού, του αγγλικανισμού προεξάρχοντος. Ο πάπας θα είναι ο πατήρ πάντων των Χριστιανών και ο οικουμενικός δικός μας, πατριάρχης πασών των εκκλησιών (σημ. εδώ είναι ο "κόμπος")

Αν κάνει και ο πατριάρχης "πασών των Σερβιών" την καλήν υπακοήν, όπως εμείς, θα έχει την ωραία δική μας κατάληξη.Θα πλουτήσει αίφνης η Σερβία και κάποια στιγμή, θα αντιληφθεί ότι πάει ολόκληρη για πούλημα. Το πατριαρχείο της Σερβίας αυτό θα πάθει και το ίδιο προδιαγράφεται για Ρουμανία, Βουλγαρία, τα Σκόπια, την Αλβανία και όλα τα υπόλοιπα ντεμέκ ορθόδοξα πατριαρχεία.
Τώρα τους ταΐζουν, ύστερα θα τους θυμήσουν αυτά που διδάσκει η πίστη τους : Νηστεία, εγκράτεια και το "ου γαρ έχομεν ώδε μένουσαν πόλιν". Πουλήστε τα όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: