Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

Ιερώνυμος-Παπούλιας-Διαμαντοπούλου: σημειολογικό σώου!


Εισαγωγικό Σχόλιο

"Επαναπαυόμενοι ... "

"Ακούσατε δη ταύτα, οι ηγούμενοι οίκου Ιακώβ και οι κατάλοιποι οίκου Ισραήλ, οι βδελυσσόμενοι κρίμα και πάντα τα ορθά διαστρέφοντες, οι οικοδομούντες Σιών εν αίμασι και Ιερουσαλήμ εν αδικίαις.

Οι ηγούμενοι (: Κυβερνήτες) αυτής μετά δώρων έκριναν, και οι ιερείς αυτής (...) μετά μισθού απεκρίναντο, και οι προφήται (;;;) αυτής μετ΄ αργυρίου εμαντεύοντο, και επί τον Κύριον επαναπαύοντο λέγοντες, ουχί ο Κύριος εν ημίν εστιν;".


Αυτά κάποτε, την πρώτη χιλιετία προ Χριστού. Μετά, άλλαξαν τα κύρια ονόματα : Σιών, Ισραήλ, Ιερουσαλήμ κλπ. Καινά νοήματα, νοηματοδότηση της ζωής, αποκάλυψη της αλήθειας, αφύπνισαν τους "εν σκότει διαπορευομένους".

Τώρα, στην τρίτη χιλιετία οι αντικαταστάτες επαναλαμβάνουν τους προγόνους (πατέρες δεν υπάρχουν), αν και για ένα μικρό χρονικό διάστημα, κάτι πήγε να αλλάξει. Μένουμε στα ίδια "ίνα πληρωθή" το ρηθέν, "πάντα τα ορθά διαστρέφοντες", επαναπαυόμενοι λέγοντες "ουχί ο Κύριος εν ημίν εστιν;".


Φοβούμαι, η απάντηση είναι, ΌΧΙ.

Από το Ρεσάλτο http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=26634#26634
Γράφει ο Ροβεσπιέρος

Οι πιο γερές πνευματικές και ηθικές αλυσίδες φτιάχνονται από τα ιερατεία τα οποία διαστρεβλώνουν και προδίδουν το πνεύμα και τις ηθικές αξίες.

Αυτά τα ιερατεία ενώ στραπατσάρουν βάναυσα το πνεύμα και τις αξίες, ενώ αποτελούν την «εξουσία» της διαστρέβλωσης του πνεύματος και της μόλυνσης των αξιών, σηκώνουν τελετουργικά το δάκτυλο εναντίον της κρίσης του πνεύματος και της ηθικής κατάπτωσης: Σαρκαστική φάρσα παραλογισμού και υποκρισία χλευαστικής αυθάδειας…

Σήμερα, λοιπόν, στο Προεδρικό μέγαρο «γιορτάστηκε» η Μέρα της Ορθοδοξίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Αρχιεπίσκοπο, την Διαμαντοπούλου(!) και κάποιους ακόμα μητροπολίτες…

Η σημειολογία αυτής της εικόνας είναι πολλαπλά αποκαλυπτική: Ήταν ένα τελετουργικό σώου όπου ετέθη το στραπατσαρισμένο αίτημα για πνευματική και ηθική ανάταση, από τους πυλώνες του κατεστημένου ψεύδους (πολιτικού και πνευματικού) με το κυβερνητικό «μπαχαρικό» της Διαμαντοπούλου: Την ακραία, νεοταξική μοχθηρία κατά του πνεύματος, των ηθικών αξιών και της Ορθοδοξίας!!!!

Για «πνευματική κρίση» μίλησε ο Ιερώνυμος και «πτώση των ηθικών αξιών» ο Παπούλιας!!!!!

Η Διαμαντοπούλου έδωσε το «περιτύλιγμα»: μίλησε για τις επιτυχίες της κυβέρνησης!!!!!!

Οι «επιτυχίες» της κυβέρνησης στην αποδόμηση του πνεύματος, των εθνικών αξιών και της Ορθοδοξίας!!!!

Ποια είναι η σημειολογία της τελετουργικής εικόνας και των λόγων περί κρίσης του πνεύματος και των αξιών;

α). Ότι ο Πρόεδρος, ο Αρχιεπίσκοπος και οι μητροπολίτες ευλογούσαν τις «επιτυχίες» της κυβέρνησης: Την αποδόμηση του Ορθόδοξου πνεύματος και των ιστορικών αξιών!!!!

Και μόνο να «συναγελάζεται» η ηγεσία της Εκκλησίας με το μοχθηρό γρανάζι της Νέας Τάξης (Διαμαντοπούλου) κάτω από τη σκέπη του κεντρικού πυλώνα του νεοταξικού καθεστώτος, σήμερα που ανοικτά λεηλατείται η ελληνική κοινωνία και ισοπεδώνεται από την κυβέρνηση και τους καθεστωτικούς μηχανισμούς, αυτό και μόνο ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ την πολιτική της κυβέρνησης, τα «συμβόλαια θανάτου» που εκτελεί και τη Διαμαντοπούλου: Τη δεδηλωμένη διώκτρια της Ορθοδοξίας, της Παιδείας και των ιστορικών κατακτήσεων του Πνεύματος…

β). Το σκηνικό αυτού του θεάματος μέσα από τα ξύλινα και υποκριτικά λογύδρια για την «κρίση του πνεύματος» και της «Ηθικής» ανέδυε την ειδωλολατρία των κούφιων, ρητορικών φράσεων: Ειδωλολατρία των χλευαστικά υποκριτικών διαπιστώσεων που ξεστομίζονται, σαν αποφθέγματα, από τα ιερατεία της εξουσίας τα οποία αποτελούν τις κεντρικές εστίες της κατάπτωσης του πνεύματος και των αξιών…

Ιερατεία τα οποία μέσα από την ειδωλολατρία των λεκτικών σχημάτων και του θεάματος συσκοτίζουν και αποκρύπτουν την ουσία των πραγμάτων και αθωώνουν το καθεστώς το οποίο υπηρετούν με υποκρισία και κυνισμό αβυσσαλέο.

Η κρίση και η παρακμή του καθεστώτος είναι ΣΥΝΟΛΙΚΗ και δεν τεμαχίζεται σε αυτονομημένα και ανεξάρτητα τεμάχια: «Κρίση πνεύματος», «πτώση αξιών»…

Ολόκληρη η κουλτούρα είναι σε κρίση και βαθιά σήψη: Από τα οικονομικά της θεμέλια έως τις υψηλότερες σφαίρες του εποικοδομήματος.

Η Κρίση του Πνεύματος, της Ηθικής, της Πολιτικής, του Δικαίου και όλων των θεσμών αποτελούν τις ορατές εκδηλώσεις και το κραυγαλέο αποτύπωμα της βαθιάς κρίσης και σήψης του καπιταλιστικού καθεστώτος, των «ελεύθερων αγορών» του, του χρήματος και του κέρδους…

γ). Τέλος, η εικόνα του προεδρικού Μεγάρου σηματοδοτεί και τούτο: Για άλλη μια φορά ακόμα η ηγεσία της Εκκλησίας τάσσεται ΑΝΟΙΚΤΑ με το καθεστώς της Νέας Τάξης και της κατοχικής κυβέρνησης.

Ο Ιερώνυμος δεν χάνει ευκαιρία να νομιμοποιεί και να ευλογεί, ανενδοίαστα, την κυβέρνηση, ακόμα και τη Διαμαντοπούλου!!!

Θέλει να περάσει στην ιστορία σαν ο ΓΑΠ της Εκκλησίας!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: