Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΑ

Ο ευεργετηθείς κατά ιδίαν ομολογία κύριος ΙΚ (*), έκρινε σκόπιμο να μου απαντήσει (βλ. οικείο ιστολόγιο). Παραθέτω εδώ αυτά που έγραψε και τη δική μου απάντηση.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΚ :

Βέβαια, θα περιμέναμε απάντηση από τον ενδιαφερόμενο και όχι από τον αντ' αυτού (his master's voice) και ούτε θα καταλήγαμε στη Δημιουργία του Σύμπαντος και το big-bang.

Μπορεί στην όποια τεχνολογία τα σημερινά αληθινά να αποδειχτούν ψεύτικα, αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει ποτέ με τα Μαθηματικά. Αν το άθροισμα των γωνιών ορθ. τριγώνου είναι 2 ορθές γωνίες, αυτό δεν μπορεί να αλλάξει στον αιώνα τον άπαντα. Ούτε το πυθαγόρειο θεώρημα μπορεί να αλλάξει ποτέ.

Αν λοιπόν στο δυαδικό σύστημα υπάρχουν δυο μόνον αριθμοί, ο 0 και ο 1, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ και ποτέ δεν μπορεί να εισχωρήσει ο 6 (επαναπρογραμματισμό το λένε οι ανεγκέφαλοι), ούτε ο 666 φυσικά.

Και όλα αυτά, για τους γιατρούς και όλους τους άλλους (κληρικούς και μοναχούς) που στερούνται μαθηματικών γνώσεων, αλλά θέλουν να κάνουν το δάσκαλο.

Από την άλλη, εκείνοι οι επιστήμονες, που εργάζονται σε εργοδότες, που θέλουν ντε καλά και σώνει να ανατρέψουν μια αλήθεια και να την βγάλουν ψέμμα (και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι), αυτοί αποκαλούνται junkscientists (σκουπιδοεπιστήμονες). Μόνο, που όταν πρόκειται για τα Μαθηματικά και θέλουν να το εφαρμόσουν, τότε απλά αυτογελειοποιούνται με τις "οπτικές εντυπώσεις" και τις "ομοιότητες αριθμών"!

Ο ισχυρισμός στη γνώση, ασφαλώς δεν περιλαμβάνει αποκλειστική παγοσμιότητα, αλλά στην αντίκρουση επιχειρημάτων αδαών και ανεκπαίδευτων, που θέλουν να κάνουν τους προφέσσορες, παπαγαλίζοντας όσα ανεύθυνοι "σκουπιδοεπιστήμονες" τους πιπιλίζουν στο αυτί.

Όσον αφορά δε στους λευκανθέντες κ,λπ. καλά θα κάνουν να αφοσιωθούν στην προσευχή και να γίνουν δοχεία του αγίου Πνεύματος, αντί σκουπιδοτενεκέδες των όποιων διεστραμμένων, που τρίβουν την κοιλιά τους με τον εκφοβισμό των αδαών, προσποριζόμενοι, είτε τη δόξα της δημοσιότητας, είτε τη δόξα του πορτοφολίου!

ΙΚ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΧ

ΙΚ :
"Όσον αφορά δε στους λευκανθέντες κλπ. καλά θα κάνουν να αφοσιωθούν στην προσευχή και να γίνουν δοχεία του αγίου Πνεύματος, αντί σκουπιδοτενεκέδες των όποιων διεστραμμένων, που τρίβουν την κοιλιά τους με τον εκφοβισμό των αδαών, προσποριζόμενοι, είτε τη δόξα της δημοσιότητας, είτε τη δόξα του πορτοφολίου!"

Κυπριανός Χ :
Οι "λευκανθέντες" ούτε για ιδίαν δόξα, ούτε για την κοιλιά τους, ούτε για το πορτοφόλι τους ενδιαφέρονται. Οπωσδήποτε δε, δεν παραδιατρίβουν σε μεγάλους Ευεργέτες μικρών πατριαρχών και προδομένων Πατριαρχείων.

Αν υπάρχουν επιστήμονες σκουπιδοτενεκέδες, αυτοί είναι προφανώς όσοι διαθέτουν τη λογική των αριθμών και δι΄ αυτής ανάγονατι σε άλλους τομείς, σε άλλους χώρους, σε άλλες σφαίρες. Θέλουν δια νόμου να μας επιβάλλουν την εξαρτημένη από τα Μαθηματικά ελευθερία. Να κάνουν τον κόσμο "παράδεισο" με νόμους ιδίας έμπνευσης και κατεύθυνσης.

Η ελευθερία δεν είναι το άθροισμα γωνιών, ούτε το ένα κι ένα, μας κάνουν δυο. Ελευθερία είναι η εκούσια εν συνειδήσει, και εν συναισθήσει, και εν επιγνώσει, αποδοχή της εν Κυρίω υποταγής, όχι η έξωθεν επιβεβλημένη - δια της κάρτας ή άλλων μαθηματικών αριθμολογικών μεθοδεύσεων. Ο Χριστός δεν ήλθε για να μας επιβάλλει την ελευθερία, και δια νόμου, τη δική του ελευθερία : "ει εκ του κόσμου τούτου ην η βασιλεία η εμή, οι υπηρέται αν οι εμοί ηγωνίζοντο, ίνα μη παραδοθώ τοις Ιουδαίοις".

Οι επιστήμονες αυτοί, σκουπιδοτενεκέδες καθ΄ υμάς, βλέπουν το δέντρο αλλά όχι το δάσος. Βλέπουν ότι δεν επαναπρογραμματίζεται το δυαδικό τους σύστημα, αλλά δεν βλέπουν ότι η επιβεβλημένη, αναγκαστική και υποχρεωτική, αριθμοποίηση των ανθρώπων (ανεξάρτήτως του 666) ισοδυναμεί με κυριολεκτική, πλήρη και ολοσχερή, απώλεια της ελευθερίας. Χωρίς κάρτα, ζωή "γιοκ", αλλά πάντως ... προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αυτοί το δέντρο, εμείς το ανύπαρκτο δάσος, το αυθαίρετο και παράνομο(!) δάσος, που πρέπει να το κάψουν. Διότι κάποτε είχαμε γκαζόλαμπες (καλύβια), ενώ σήμερα έχουμε τα ψηφιακά, τους αριθμούς, τα φώτα της γης και του στερεώματος την αστυφιλίαν (εξωγήινοι οίκοι).

ΙΚ :
"Βέβαια, θα περιμέναμε απάντηση από τον ενδιαφερόμενο και όχι από τον αντ' αυτού (his master's voice) και ούτε θα καταλήγαμε στη Δημιουργία του Σύμπαντος και το big-bang."

Κυπριανός Χ :
Καταλήξαμε στο Σύμπαν, διότι δικό σας ήταν αυτό : "Ερχόμαστε από εκεί που έρχεται κάθε άνθρωπος, ερχόμενος εις τον κόσμο και επιδιώκουμε να πορευτούμε προς την άνω Ιερουσαλήμ". Δεν μας είπατε το, από πού ερχόμαστε, προκειμένου να πορευθούμε στην Άνω Ιερουσαλήμ. Ήταν αυτονόητο; Μάλλον, όχι. Το λέγουν και άλλοι. Άρα, τι προς ημας συ οψη.

Σχετικά τώρα με τον ενδιαφερόμενο, αυτός δεν είναι μόνο ένας ή εκείνος που υπέβαλε τα ερωτήματά του σε σας. Που μπορεί να είναι προσωπικά, έχουν όμως ευρύτερη διάσταση αφού απευθύνονται προς όλους εκείνους που διαβλέπουν ότι παρασυρθήκαμε από άλλους. Και μάλιστα πλανεμένους.

ΙΚ :
"Μπορεί στην όποια τεχνολογία τα σημερινά αληθινά να αποδειχτούν ψεύτικα, αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει ποτέ με τα Μαθηματικά"

Κυπριανός Χ :
Σωστά, αλλά μήπως μπορείτε να μας πείτε ποιά η σχέση των Μαθηματικών με την Ελευθερία; Αν με τα Μαθηματικά δεν θα μπορούμε στο τέλος ούτε να πουλάμε, ούτε να αγοράζουμε, σε τι θα είμαστε ελεύθεροι; Σε μια ιδιωτικού τύπου πίστη, ευσέβεια, θρησκευτικότητα, εκκλησιαστικότητα, αγιότητα, Μοναχικότητα και διάφορα άλλα λήγοντα σε -οτητα;

Λοιπόν, κύριε ΙΚ, αφήσετε στην άκρη τα επιστημονικά σας εχέγγυα, που δεν έχουμε λόγους να αμφισβητήσουμε, και ελάτε στο προκείμενο. Στην άκρη επίσης και η διασύνδεση του 666 με την κάρτα. Αυτό που μας ετοιμάζουν και σεις το υποστηρίζετε, τι είναι τελικά; Είναι εκ Θεού η νομιμότητα που επιχειρούν να μας επιβάλλουν ή είναι εξ ανθρώπων άπληστων, με πλεονάζουσα την πλεονεξία για να υποτάξουν στις ορέξεις τους όλη την ανθρωπότητα; Δώστε μας την απάντηση.

(*) Κατά τη γραφή του κυρίου ΙΚ : "Και για να ξεκαθαρίσουμε τα των σπουδών μας: Αυτοί που μας έβαλαν να σπουδάσουμε τα συστήματα b-c και chips είναι οι εργοδότες μας και συγκεκριμένα ο αείμνηστος Π. Αγγελόπουλος (Μέγας ευεργέτης του Οικ. Πατριαρχείου) και με σκοπό την εισαγωγή των συστημάτων αυτών στη βιομηχανία «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε.», στην οποίαν κληθήκαμε να εφαρμόσαμε τα συστήματα αυτά."

ΕΝΘΕΤΟ

Ο κύριος ΙΚ απάντησε :

"Η διελκυστίνδα αυτή είναι ένας ατέρμονας κοχλίας, που μπορεί να στρέφεται συνεχώς μέχρι της β΄ παρουσίας, βγάζοντας συμπεράσματα ακόμη και από τις ιερές Γραφές, κατά το δοκούν."

Και είπα :
Τα ίδια λέει και ο πάπας για την αυθαιρεσία του φιλιόκβε. Και σαν καλός διπλωμάτης μας προσφέρει τους διαλόγους της αγάπης. Στην άκρη η διελκυστίνδα όταν τα βρίσκουμε "μπαστούνια" και ας ενωθούμε με αυτά που μας ενώνουν, με τις ομοιότητες, εν τω δεσμώ της αγάπης. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε κατά τη Δευτέρα Παρουσία.

"Μετά θάνατον ουκ έστι μετάνοια"
, φυσικά, ουκ έστι και γνώσις. Αλλά ο κύριος ΙΚ έχει διαφορετική γνώμη. Μετα θάνατον υπάρχει και γνώση! Λαμπρά.

ΣΗΜ. Μην κάνει κανείς το λάθος και μου πει : "βλέπομεν γὰρ ἄρτι δι' ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι, τότε δὲ πρόσωπον πρὸς πρόσωπον. ἄρτι γινώσκω ἐκ μέρους, τότε δὲ ἐπιγνώσομαι καθὼς καὶ ἐπεγνώσθην". Ας προσέξει ότι το "τότε επιγνώσομαι" συνοδεύεται από το "καθώς και επεγνώσθην".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΙΚ: "Μπορεί στην όποια τεχνολογία τα σημερινά αληθινά να αποδειχτούν ψεύτικα, αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει ποτέ με τα Μαθηματικά. Αν το άθροισμα των γωνιών ορθ. τριγώνου είναι 2 ορθές γωνίες, αυτό δεν μπορεί να αλλάξει στον αιώνα τον άπαντα. Ούτε το πυθαγόρειο θεώρημα μπορεί να αλλάξει ποτέ."

"η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει, είτε δε προφητείαι, καταργηθήσονται, είτε γλώσσαι, παύσονται, ΕΙΤΕ ΓΝΩΣΙΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΣΕΤΑΙ" (Προς Κορινθίους Α ΙΓ 8)

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κύριος ΙΚ είναι υπέρμαχος της κάρτας του πολίτη ανεξάρτητα από το εάν έχει ή όχι το 666; Είναι τόσο απίθανο ο Αντίχριστος να κάνει τη δημόσια εμφάνισή του όταν ολόκληρος ο κόσμος έχει γίνει πλήρως ελεγχόμενος με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την αχρήματη κοινωνία και τότε να επιβάλλει το Χάραγμα; Παρατηρώντας το κίνημα της Νέας Εποχής δεν βλέπουμε πουθενά ότι λέει κάποιος ότι με την ενασχόληση μαζί του αρνούμαστε τον Χριστό. Απεναντίας, λένε πχ η γιόγκα θα σε κάνει καλύτερο χριστιανό! Βλέπουμε να επαληθεύεται πλήρως ο π Αντώνιος Αλεβιζόπουλος που είχε πει ότι η Νέα Εποχή δεν θέλει να αδειάσουν οι Εκκλησίες αλλά να γεμίσουν με ανθρώπους όμως οι οποίοι θα έχουν αλλοιωμένο φρόνημα. Με ανθρώπους που πιστεύουν ότι είναι χριστιανοί και κάνουν γιόγκα ή τάι τσι, καταφεύγουν στις εναλλακτικές θεραπείες της νέας εποχής, πιστεύουν στο κάρμα και στη μετενσάρκωση ή δεν λένε να απομακρυνθούν από την εκκλησιαστική κοινωνία με τον οικουμενισμό. Ο Οικουμενισμός στο όνομα της αγάπης απορρίπτει την Αλήθεια που είναι ο Ιησούς Χριστός με το να Τον αντικαταστήσει με την ενοποίηση των θρησκειών. Οι Οικουμενιστές Πατριάρχες και Επίσκοποι ισχυρίζονται με πάθος ότι υπερασπίζονται την Ορθοδοξία ενώ στη πραγματικότητα την προδίδουν με τη μνημόνευση και αναγνώριση του αιρετικού Πάπα ως Επισκόπου, με την αναγνώριση Μυστηρίων αιρετικών με τη συμμετοχή στο παγκόσμιο συμβούλιο των εκκλησιών και την επαναλαμβανόμενη παραβίαση των Ιερών Κανόνων. Βλέποντας λοιπόν αυτό το προηγούμενο του Αντιχρίστου, δηλαδή τη Νέα Εποχή και τον Οικουμενισμό, μήπως θα ήταν επικίνδυνο να αποκλείσουμε τη πιθανότητα να μην μας ζητηθεί ομολογία πίστεως ή άρνηση με την επιβολή του Χαράγματος; Η Αποκάλυψη δεν δόθηκε για τη βοήθεια των χριστιανών και κυρίως για τους χριστιανούς της εποχής του Αντιχρίστου; Όμως δεν αναφέρει πουθενά για άρνηση Πίστεως - αντίθετα μιλάει για αποκλεισμό που σχετίζεται με την κάλυψη βιοποριστικών αναγκών - αγορά ή πώληση αγαθών.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον σχολιαστή για τα όσα επισημαίνει με τόσο εύστοχο τρόπο.

ΕΙΤΕ ΓΝΩΣΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΣΕΤΑΙ !!!
Σημαντκότατο αυτό, μόνο που ο φίλος μας ΙΚ επιμένει ότι στα Μαθηματικά τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Η γνώση των Μαθηματικών θα παραμένει εις τον αιώνα.

"Τὸ μωρὸν τοῦ Θεοῦ σοφώτερον τῶν ἀνθρώπων ἐστίν", εμείς μωροί κατά Θεόν, αυτοί δε σοφοί κατ΄ άνθρωπον.

Σχετικό με τα άλλα, το ίδιο μου έλεγαν και οι μασόνοι. Η μασονία τους κάνει καλύτερους χριστιανούς!

Και φυσικά τους κάνει, από βλάκες γίνονται ... βλακώτεροι. Τέτοιους θέλει η μασονία.