Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Interactive


Interactive !!!

Μας έχουν "φλομώσει" οι διαδραστικοί (interactive) βλάκες που αποφάσισαν "περί του δια γραμμάτου". Μαϊμούδες όπως πάντα ό,τι ξένο ανακαλύπτουν έρχονται και μας το "λανσάρουν" σαν πρόοδο, σαν μοντέρνο, σαν αντισκωριακό, αυτό που ξεβιδώνει τα σκουριασμένα μπουλόνια και τις βίδες.

Αγράμματοι, ανιστόρητοι (η Ιστορία που ξέρουν είναι μόνο αυτή που διδάσκει ο σινεμάς από το Χόλυγουντ, τότε άρχισε να γράφεται, με το εξάσφαιρο) και προπαντός ηλίθιοι.

Τοποθετήθηκαν παντού και άλλο τίποτα δεν ακούμε παρεκτός αυτά τα διαδραστικά, τα διαθεματικά, τα διαπολιτισμικά, τα διαθρησκειακά, τα δια βίου μάθηση κλπ. Η πρόθεση "δια", υποκαθιστά, εκτοπίζει και εξαφανίζει το "συν". Ήταν κάποτε της μόδας το τελευταίο και η λέξη "συνύπαρξη", στη δεκαετία του ΄60, κυριαρχούσε για να μείνει στο τέλος η πλήρης διαφθορά της με τον πολιτικό σχηματισμό του "ΣΥΝ".

Όταν λοιπόν ακούμε πχ. τη λέξη "συνεργασία", θα πρέπει άμεσα να καταλαβαίνουμε το "διεργασία" και όταν οι νταβατζήδες των έντυπων και οπτικοακουστικών πληροφοριών μιλούν για "ειδήσεις", τότε καλύτερα να σκεφτόμαστε "δι-ειδήσεις" ή προτιμότερα, "διεισδύσεις" γιατί εκεί το πάνε. Με όλη αυτή τη σαχλαμάρα που διδάσκεται από τις πάσης φύσεως καθέδρες, η αγραμματοσύνη και η βλακότητα διεισδύουν επιδέξια στις εύπλαστες και υπό διαμόρφωση μικρές συνειδήσεις. Τις αχρηστεύουν. Οι γνωσιακές "ειδήσεις" γίνονται παραμορφωτικές, αποσπασματικές και δολιοφθόρες "εισπηδήσεις" για να χαθεί τελικά και η γνώση, αλλά και η συνείδηση. Τη θέση της καταλαμβάνει η interactive idiocy (διαδραστική ιδιωτεία). Αυτή θα κληθεί αργότερα να δώσει την ψήφο της.

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανεγράφη σε άλλο ιστολόγιο ότι η Νέα Τάξη προωθεί το σύνθημα της αποχής. Ουδέν βλακωδέστερο και ηλιθιότερο.

Από μια "Πηγή" : "Με την αποχή που σας προτείνουν λοιπόν οι «έντιμοι» αυτοί κύριοι, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να αυξηθούν τα ποσοστά των 2 μεγάλων κομμάτων"

Και η απάντηση : Ναι, να δούμε πόσο θα αυξηθούν τα ποσοστά των δυο μεγάλων κομμάτων και των υπολειμμάτων (-λυμάτων) όταν επί συνόλου 70-80% εγγεγραμμένων ψηφοφόρων προσέλθει μόνο το 20%. Τότε να δούμε τη φαγωμάρα τους για τη μοιρασιά και τις "χαρούλες" της Νέας Τάξης.