Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

Τώρα θυμήθηκαν οι τηλεοπτικοί παπαγάλοι πως είναι Ιερός Βράχος!!!


Τα κατωτέρω από τα ιστολόγια ΛΙΣΤΟΝ και Ρεσάλτο. Πηγή : vasiliskos2.blogspot.com/

Ιεροσυλία θεωρήθηκε το γεγονός της κατάληψης της Ακρόπολης από τους συμβασιούχους που παραμένουν απλήρωτοι 22 μήνες. Ιεροσυλία σε ένα κράτος που έχει σεβαστεί τόσο τον αρχαίο πολιτισμό του, που δεν έχει μάθει καν τα παιδιά του να πηγαίνουν μια βόλτα στον Ιερό Βράχο. Η υποκρισία σε όλο το μεγαλείο. Ποιός ιερός βράχος και για ποιούς?

Εκτέθηκαν φώναζαν οι τηλεοπτικοί παπαγάλοι και οι αδιάφοροι για τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου τους πολίτες. Εκτέθηκε η εκτεθειμένη Ελλάδα. Η Ελλάδα που έχει γίνει παράδειγμα λαμογιάς, κλεψιάς. Εκτέθηκαν οι έλληνες στους ευρωπαίους που τους αποκαλούν τριτοκοσμικούς, απολίτιστους και τεμπέληδες.

Η Ελλάδα που έμαθε τα παιδιά της να θεωρούν τη πλέον πληκτική απασχόληση να διαβάσουν ένα βιβλίο, να πάνε σε ένα μουσείο, να μάθουν τι ακριβώς έχει συμβεί σ΄αυτό το τόπο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η Ελλάδα των ραγιάδων, των προσκυνημένων, των απολίτιστων εκτέθεικε σήμερα.

Ρίγη συγκίνησης ένοιωσαν οι ανθέλληνες βλέποντας την Ακρόπολη με λουκέτο. Κι έστειλαν τα ΜΑΤ να υπερασπιστούν την ιερότητα του βράχου. Να καθαρίσουν το λερωμένο μας κούτελο. Αν κάποιος με ένα μικρόφωνο γύρναγε χτες και ρώταγε έναν έναν ΜΑΤ και περαστικούς τι γνωρίζουν για την Ακρόπολη, τι έχουν διαβάσει από ελληνική γραμματεία, τι γνωρίζουν για την ελληνική μυθολογία, την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας, τα Επη, τους φιλοσόφους, τους καλλιτέχνες, τους ποιητές, τους τραγωδούς, τους επιστήμονες, αν τους ρωτούσαν απλά ποιός έφτιαξε την Ακρόπολη, τι συμβολίζει, τι αναπαριστούν τα αγάλματα, οι κολώνες, αμφιβάλω πόσοι θα ήξεραν να απαντήσουν έστω και σε ένα ερώτημα.

Οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν ίσως οι μόνοι που λόγω δουλειάς είχαν επαφή με τον Ιερό Βράχο. Μπορούν να τον θεωρούν καταφύγιό τους. Αλλωστε αν πήγαιναν κάπου αλλού να διαμαρτυρυθούν κανείς δεν θα είχε μάθει τίποτα ποτέ.

Οσο για εμάς του υπόλοιπους, ο φόβος μας πλέον δεν είναι μη τυχόν γίνουμε διεθνής περίγελως, αυτό έχει ήδη συμβεί, είναι μήπως τελικά πουληθεί ΚΑΙ η Ακρόπολη σε συμφέρουσα τιμή σε κάποια πολυεθνική που ανήκει σε κάποιο ξαδέρφι η μπατζανάκη του τάδε τραπεζίτη.

Ισως να πρέπει όλοι να πάμε στην Ακρόπολη και να κατασκηνώσουμε εκεί μόνιμα. Γιατί τα τείχη της πόλης έχουν πέσει και οι εχθροί είναι εδώ. Μια ύστατη προσπάθεια διαφύλαξης του πολιτισμού μας έστω και με κατάληψη μπορεί να περιέσωζε ότι έχει απομείνει. Γιατί η Ακρόπολη ανήκει πρώτα από όλα στους Ελληνες. Αν υπάρχουν ακόμα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη καλημέρα,
Να και κάτι το πρωτότυπο. Θεώρησαν οι ελληνικές αρχές κάτι ιερό και έστειλαν τα ΜΑΤ να το προστατέψουν. Θα έπρεπε να χαιρόμασταν όλοι που οι Ελληνες πολιτικοί δίνουν σημασία σε κάτι που θεωρούν ιερό. Δεν είναι όμως αυτό. Ηταν άλλη μια αφορμή για να δείξουν ότι έχουν την δύναμη καταστολής οποιασδήποτε αντίδρασης. Επειδή οι κινήσεις των εργαζομένων μεταδόθηκαν ανά τον κόσμο θα έχαναν οι πολιτικοί την 'εκτίμηση' των αφεντικών τους όσον αφορά την δυνατότητα απόλυτου ελέγχου. Αυτό ήταν άλλο. Η μάλλον όχι. Προφανώς υπάρχει και συνέχεια. Οπως είπατε και εσείς η Ακρόπολη ανήκει στους Ελληνες.
Οσο για την συμμετοχή στις εκλογές, αυτό σημαίνει αποδοχή τους, δηλαδή αποδοχή του τεχαχισμού της χώρας. Το ζήτημα είναι, ποιος θα το σκεφτεί αυτό? Δύσκολα τα πράγματα αλλά όμως ο Κύριος δεν έχει μιλήσει ακόμη. Σε αυτό ελπίζουμε.
Οσο για την έννοια της 'ιερότητας' αυτή όπως φαίνεται υφίσταται μόνο για αρχαία Ελληνικά μνημεία.
Χαιρετισμούς,
Ενας πιστός

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ για το σχόλιο και την εύστοχη παρατήρηση: Ιερά είναι μόνο τα αρχαία, τα πανάρχαια τα οποία παρήλθαν. Τσουβάλιασαν το "ιδού τα πάντα καινά" και το "νεοποιείς τους γηγενείς" και μας προβάλλονται ως προοοδευτικοί!!!

Ηλίθιοι, ηλιθίων αφεντικών. Τι άλλο να γράψω; Σκουπίδι περιφερόμενης πολυτελείας κατάντησαν την εκκλησία και τη θρησκεία μας οι γυρολόγοι ταγοί της.