Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010

Η μόδα με τα ξυρισμένα κεφάλια


"Χαρακτηριστικό είναι ότι οι γυναίκες δεν εισπράττουν το παραμικρό χρηματικό ποσό για τη «θυσία» των μαλλιών τους. Η 30χρονη Μανιμπχέν Γιασουανταπούρ πρόσφερε πριν από έναν χρόνο τα μαλλιά της στους Θεούς, καταφεύγοντας στην «αίθουσα ξυρίσματος» του ναού του χωριού Τσικατιρουπάθι." (*)

Σxόλιο

Αυτά τα "ταξίματα" γίνονται στις Ινδίες και από εκεί, η μόδα της ξυρισμένης κεφαλής διασπείρεται στον, υποτίθεται, ευγενή και προοδευτικό κόσμο της Δύσης. Η Δύση γέμισε από "τάματα", ξυρισμένα κεφάλια "γουλί" ολούθε.
Αλλού όμως (σημ. αλήθεια, πού;) ισχύουν άλλα, τα οποία οι ξυρισμένες κεφαλές και οι ποιούντες τα πρότυπα της μόδας, δεν τα γνωρίζουν.

Και τί λοιπόν λένε αυτά τα "άλλα"; Διαβάστε :


1) Προφήτης Αμώς
Και μεταστρέψω τας εορτάς υμών εις πένθος και πάσας τας ωδάς υμών εις θρήνον και αναβιβάσω εις πάσαν οσφύν σάκκον και επί πάσαν κεφαλήν φαλάκρωμα ...

2) Προφήτης Ησαΐας
Και έσται αντί οσμής ηδείας κονιορτός, και αντί ζώνης σχοινίω ζώση και αντί του κόσμου της κεφαλής του χρυσίου φαλάκρωμα έξεις δια τα έργα σου ...
 Ζητείται μεταφραστής. Τα ξυρισμένα κεφάλια και οι μόδιστροι αυτά δεν τα καταλαβαίνουν. Τα ινδικά ναι, τα ξέρουν πολύ καλά οι "ταμένοι" στους θεούς των Ινδών.

(*)Η ανωτέρω πληροφορία από το ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ, δημοσιεύθηκε στις 4/9/2010.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επίκαιρο το άρθρο από την εξής άποψη: είναι πάρα πολλοί αυτοί στην Ιεραρχία της Εκκλησίας που θα έπρεπε να τους κουρεύσουν και να τους ξυρίσουν. Να τους δώσουν και την Ιταλική υπηκοότητα να μην ταλαιπωρούνται στα πήγαινε-έλα στην Ιταλία. Ο κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει. Και αυτούς μόνο οι παπικοί τους εκτιμούν.
Γιώργος, Βόλος