Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

Η Ουγγαρία αρνήθηκε νέο δανεισμό από το ΔΝΤ


Η ανάρτηση αυτή, και η φωτογραφία, προέρχεται από το ιστολόγιο "Ας μιλήσουμε επιτέλους". Δημοσιεύθηκε στις 25/08/2010

Τον δρόμο της αντίστασης στους διεθνείς οικονομικούς τρομοκράτες (βλ. ΔΝΤ) δείχνει πως έχει αποφασίσει να πάρει η Ουγγαρία, η πολιτική ηγεσία της οποίας έχει πετάξει με τις κλωτσιές τους ανθρώπους του ΔΝΤ που καταλήστευσαν την χώρα τους, όταν η Ουγγαρία στράφηκε προς αυτούς προκειμένου να δεχτεί βοήθεια.
Σήμερα, με την εμπειρία της κατοχής του ΔΝΤ, η Ουγγαρία δείχνει αποφασισμένη να βαδίσει υπερήφανη, μόνη της και ελεύθερη. Ταυτόχρονα, η πολιτική ηγεσία της χώρας δείχνει τον δρόμο και στα άλλα "θύματα" των "οικονομικών εκτελεστών". Μήπως η Ελλάδα θα έπρεπε να σκεφθεί την λύση της οριστικής απομάκρυνσης των αρπακτικών που έχουν αρχίσει να ξεσκίζουν τις σάρκες της; Ο Γιώργος Παπανδρέου προφανώς δεν συμφωνεί, επειδή θα νιώσουν νευρικότητα και αμηχανία οι πατριώτες του και δανειστές της Ελλάδας, που βρίσκονται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού...
Η Ουγγαρία δεν ψάχνει για ένα νέο δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επειδή δεν το χρειάζεται τόνισε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, βάζοντας φρένο στα σενάρια περί νέας δανειακής συμφωνίας με τον οργανισμό.
"Μέχρι τώρα δεν υπάρχει ανάγκη και ούτε θα υπάρξει στο μέλλον για μια νέα δανειακή συμφωνία" τόνισε ο υπουργός Οικονομίας ξεκαθαρίζοντας ότι οι συζητήσεις που θα γίνουν το φθινόπωρο δεν θα γίνουν για αυτό το λόγο.
Η Ουγγαρία ήταν η πρώτη χώρα από την Ε.Ε. που στράφηκε στη βοήθεια του ΔΝΤ το 2008 αλλά ο πρωθυπουργός της τονίζει ότι δεν είναι διατεθειμένος για νέες περικοπές, καθώς θέλει να ανακόψει τη φόρα της ύφεσης που πλήττει τη χώρα.
Σε κάθε περίπτωση αναλυτής της Royal Bank στο Λονδίνο τονίζει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί η Ουγγαρία "ξεκόβει" χωρίς λόγο τη βοήθεια από τον οργανισμό...
"Μοιάζουν να θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους, μια στρατηγική που μπορεί να μην έχει καλό αποτέλεσμα" καταλήγει στις δηλώσεις του.
Βέβαια, ο Βρετανός αναλυτής εργάζεται σε τράπεζα (ξέρετε, αυτές οι επιχειρήσεις που ζούνε από το ανθρώπινο αίμα...) και σαφέστατα δεν είναι Ούγγρος και δεν ένιωσε την "φροντίδα" του ΔΝΤ, που με τόση θέρμη υπερασπίζεται. Η "στρατηγική που δεν θα έχει καλό αποτέλεσμα", μάλλον θα βλάψει τα συμφέροντα του τραπεζικού συστήματος, παρά τους Ούγγρους. Αυτό το γνωρίζουν όλοι, εκτός από τον Βρετανό "αναλυτή" και τον δικό μας πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και τα μέλη της θλιβερής κυβέρνησής του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: