Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

"Γραπτές παρατηρήσεις"


Διαβάσαμε την ακόλουθη είδηση :
"Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) χορήγησε στην Κύπρο και την Ελλάδα και σε άλλες χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης (...) το δικαίωμα να υποβάλουν γραπτές παρατηρήσεις σχετικά με το θέμα της κατάργησης ή μη των θρησκευτικών συμβόλων στις σχολικές αίθουσες."

Κυπριανός Χ : Χμμ, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Το ΕΔΑΔ μας δίνει το δικαίωμα να υποβάλλουμε "γραπτές παρατηρήσεις" σχετικά με το θέμα της κατάργησης, ή μη, των θρησκευτικών συμβόλων, στιγμή κατά την οποία εμείς έχουμε επιδοθεί σε αγώνα "ενάντια στη θρησκεία" (σημ. άρα και των θρησκευτικών συμβόλων).

Τι θα κάνουμε τώρα; Διότι, βέβαια, ούτε η Φιλορθόδοξη Ένωση "Κοσμάς Φλαμιάτος" θα κληθεί να δώσει γραπτές παρατηρήσεις, ούτε ο καθηγητής κ. Ι. Κορναράκης, ούτε ο καθηγητής κ. Στέργιος Σάκκος, ούτε ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ούτε ο Ιερομόναχος Ευθύμιος Τρικαμηνάς, ούτε ο κ. Αθαν. Σακαρέλλος, ούτε ... ούτε και οι διαχειριστές του ιστολογίου ΑΚΤΙΝΕΣ (όπου και η είδηση) κλπ. (ζητώ συγγνώμη από άλλους των οποίων τα ονόματα παραλείπω).

Τις "γραπτές παρατηρήσεις" ξέρουμε ποιοι θα αναλάβουν να δώσουν : Είναι οι αξιολογώτατοι και πολυγραφώτατοι και εντιμώτατοι, συγγραφείς και αρθρογράφοι, που διακατέχονται από οργή κατά της θρησκείας. Διότι ο χριστιανισμός είναι εκκλησία και δεν επιτρέπουν, η θρησκεία να υποσκελίζει την εκκλησία.

Έλα, όμως, όπου το ΕΔΑΔ ζητά τις παρατηρήσεις μας για τα θρησκευτικά σύμβολα; Τι θα απαντήσουμε; Τι άλλο. Ότι αυτό δεν μας αφορά, διότι τα δικά μας σύμβολα είναι εκκλησισαστικά και δεν είναι θρησκευτικά!

Υποθέτω, αν αυτή θα είναι η απάντηση, το ΕΔΑΔ θα μας στείλει τις ευχαριστίες του. Με την υπενθύμιση ότι :

Αφού παγκοσμίως, πάγκοινα και κατά τον κοινό νου, τα θρησκευτικά σύμβολα θεωρούνται - εκλαμβάνονται και είναι - καλώς ή κακώς εκκλησιαστικά, ορθά πράττουμε και καταργούμε τα πρώτα (τα θρησκευτικά) για να διευκολύνουμε το ξεκαθάρισμα για τα δεύτερα (τα εκκλησιαστικά).

Αυτό θα μας πει το ΕΔΑΔ. Γιατί εμείς, μαζί με τα απόνερα της "μπουγάδας" πετάξαμε και το μωρό. Όποιος το βρεί να το παραδώσει στην ΜΗ.ΚΥ.Ο για τα δικαιώματα του αγέννητου παιδιού, αφού συμπληρώσει τις γραπτές παρατηρήσεις του στο ειδικό έντυπο.

Σημείωση
Για τη φωτογραφία, το ΕΔΑΔ θα λάβει σοβαρά υπόψη τις γραπτές μας παρατηρήσεις για την κατάργηση των θρησκευτικών συμβόλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: