Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Ολέθριοι επίσκοποι

Σταύρωση


Από εφημερίδα και ιστολόγιο σοβαρών, υποτίθεται, προδιαγραφών : Την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και το amen. gr

«Τι γλώσσα θα μιλούσε ο Χριστός αν ερχόταν σήμερα και σε ποια γλώσσα θα προσευχόταν μαζί μας»; Ρωτάνε τα νέα "παιδιά" τον επίσκοπο Δημητριάδος.

Όταν οι θεολογικά ανίδεοι και απαίδευτοι - ποιοι ευθύνονται; - υποβάλλουν τέτοιου είδους ερωτήσεις, αποδεικνύεται το μέγεθος της απαιδευσιάς που έχει κι εκείνος που απαντά. Φευ, συμβαίνει να είναι επίσκοπος !!! Πέφτει κι ο ίδιος στο επίπεδο της αγραμματοσύνης του επαίσχυντου λαϊκισμού :

«Εάν σήμερα ερχόταν ο Χριστός θα μιλούσε τη γλώσσα σας», ήταν η απάντηση της παπόδουλης Χριστοδουλικής συνέχειας δια χειλέων του επισκόπου Βόλου.

" συμφέρει υμίν ίνα εγώ απέλθω. εαν γαρ μη απέλθω, ο παράκλητος ουκ ελεύσεται προς υμάς "

Αλλά ο Παράκλητος ήλθε. Μόνο που ο ψευδοεπίσκοπος αδυνατεί να Τον γνωρίσει. Διότι εμφαίνεται με μορφή γραμμάτων και με λαλιά ασυμβίβαστη με την συνηθισμένη, πχ. όπως αυτή των "ιμο" , των "τρέντυ", των "ρόντοι" ή των "ράβαλα".

Ο ψευδοεπίσκοπος έδιωξε τον Παράκλητο, δεν τον θέλει. Διότι δεν τον αναγνωρίζει.

Παρένθεση πρώτη : Τους έστελνα συστηματικά ενοχλητικά ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ πριν από χρόνια. Σπάνια δημοσίευαν κάποιο από αυτά. Στο τέλος βαρέθηκα.

Παρένθεση δεύτερη : Συνάντησα κάποτε τον επίσκοπο Δημητριάδος, που σήμερα υπερμαχεί των μεταφράσεων. Ήταν αρχιγραμματέας της πειραϊκής εκκλησίας η οποία με είχε καλέσει στο ραδιοφωνικό της σταθμό να μιλήσουμε για τις Μεταμοσχεύσεις. Ήταν μπροστά ο επίσκοπος, τότε αρχιγραμματέας, σε ένα μεγάλο τραπέζι και διπλά του είχε ένα σωρό εφημερίδες και περιοδικά. Άνοιγε τις εφημερίδες και έκοβε κάποια κομμάτια ασταμάτητα. Με χαιρέτησε και με έστειλε στο ραδιοθάλαμο. Ο νεαρότατος (εικοσάχρονος και κάτι παραπάνω) ιερεύς-παρουσιαστής είχε "μαύρα μεσάνυχτα". Δεν είχε ιδέα περί ποίου θέματος θα γινόταν η "ενημέρωση" και οι ερωτήσεις ήταν παιδαριώδης. Ο έξυπνος επίσκοπος, τότε αρχιγραμματέας, απέφυγε τον σκόπελο. Προτίμησε να κόβει τις εφημερίδες. Μετά από χρόνια στρογγυλοκάθησε στο "Αρχονταρίκι" της κρατικής τηλεόρασης και κάθε Κυριακή, μας μεθούσε με το άρωμα της νεοορθοδοξίας.

Μετά από κανένα - δυο χρόνια η πειραϊκή εκκλησία έξέδωσε το ομώνυμο περιοδικό της. Στο δεύτερο, αν θυμάμαι καλά, τεύχος της δημοσίευσε άρθρο ιατρού ο οποίος έγραφε ότι με τη δωρεά οργάνων σώζονται 7 - 8 άνθρωποι. ΄Εγραψα ένα γράμμα, δεν δημοσιεύθηκε ποτέ. Διευθυντής σύνταξης ήταν ο αρχιγραμματέας και νυν επίσκοπος Δημητριάδος.

Λυπάμαι τις ψυχές που χάνονται από αυτούς τους σφύζοντες εξ αγάπης "για τα παιδιά" λυκοποιμένες.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έπρεπε να απασχολεί τους Δεσποτάδες τι γλώσσα θα μιλούσε ο Κύριος εάν ερχόταν σήμερα αλλά που να πάνε να κρυφτούν!
Ο Γέροντας Παΐσιος έλεγε ότι ο Προφήτης Ηλίας τροχάει τώρα τη μάχαιρα και θα αρχίσει από τους Δεσποτάδες!!
http://blogs.sch.gr/kantonopou/2009/01/03/διδαχεσ-του-γεροντοσ-παϊσιου-2

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον Ανώνυμο για το σχόλιο και το σύνδεσμο.

Μα είναι να μην απορεί κανείς; Να τον ρωτούν τα παιδιά "εάν σήμερα ερχόταν ο Χριστός κλπ" και αντί να τους απαντήσει, με την απάντηση που έδωσε ο Κύριος, αυτός ο άσχετος πάει και τους λέει: "Με τη γλώσσα σας"! Λες και τα παιδιά θα δυσκολεύονταν να καταλάβουν το : " συμφέρει υμίν ίνα εγώ απέλθω. εαν γαρ μη απέλθω, ο παράκλητος ουκ ελεύσεται προς υμάς ".

Απορούμε ύστερα για τα χάλια μας. Τέτοια θεολογική τύφλωση, από επίσκοπο μάλιστα, είναι απίστευτη.

cummulus είπε...

Εννοείται, πως και η ερώτηση ήταν υποβολιμιαία, ακριβώς για ν΄ακουστεί η απάντηση. Πάντως, όπως ξέρω από έναν πρώην συνάδελφο, στις νεανικές κατασκηνώσεις της μητρόπολης Δημητριάδος, καλλιεργείται το θέμα των μεταφράσεων εντατικά.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον cummulus. Τι άλλο να γράψω εκτός από αυτό :

Λυπάμαι τις ψυχές που χάνονται από αυτούς τους "σφύζοντες εξ αγάπης για τα παιδιά" λυκοποιμένες.