Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

Ελβετικοί μιναρέδες και ΚύπροςΚαι πρώτα, λίγα λόγια για τη φωτογραφία.
Ο τοίχος με το συρματόπλεγμα δεν φτιάχτηκε για να προστατεύει έναν μιναρέ. Φτιάχτηκε για να απομονώνει φυλακισμένους, καταδικασμένους στον δι' απαγχονισμού θάνατο, από τους Άγγλους αποικιοκράτες στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου. Πίσω από αυτό τον "φράκτη" βρίσκονται τα "Φυλακισμένα Μνήματα" των απαγχονισθέντων Κυπρίων. Θυσιάστηκαν για την Ένωση με την Ελλάδα, για να σπάσουν τα δεσμά της αποικιοκρατίας, τα δεσμά της αγοραπωλησίας τους από τους Τούρκους στους Βρετανούς.

Βρέθηκα κι εγώ εκεί κάποτε προσκυνητης, όταν ξαφνικά εισώρμησε ένα "μπουλούκι"-γκρούπ από τουρίστες. Άρχισαν να φωτογραφίζουν τους τάφους και μετά έφυγαν, έμεινα μόνος, έπεσα κατά γης και φίλησα το χώμα που τους σκεπάζει. Κράτησα μόνο αυτή τη φωτογραφία, προσφορά στην αιώνια μνήμη τους.


"Καταδικάζει την απόφαση της Ελβετίας για την απαγόρευση των μιναρέδων, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ναβί Πιλάι..."

"Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ συμπρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζήτησε όπως «οι πλέον πλούσιες μουσουλμανικές χώρες αποσύρουν τα χρήματά τους από τις ελβετικές τράπεζες» σε αντίποινα για την απαγόρευση κατασκευής νέων μιναρέδων, αναφέρεται στην καθημερινή ελβετική εφημερίδα "Le Temps"."

"Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η απόφαση των Ελβετών ήταν «ατυχής» και εξέφρασε την απογοήτευσή του. Κάλεσε την Ελβετία να αλλάξει την απόφαση"

"Το ιορδανικό κόμμα Μέτωπο Ισλαμικής Δράσης κατήγγειλε σήμερα την απαγόρευση, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή «υποκίνηση μίσους και ρατσισμού»."

"Ο μεγάλος μουφτής της Αιγύπτου, Αλί Γκομάα, κατάγγειλε από τη πλευρά του το
ελβετικό δημοψήφισμα τονίζοντας ότι «δεν είναι μόνο μια απλή προσβολή στην
θρησκευτική ελευθερία» αλλά και «μια μεγάλη προσβολή στην μουσουλμανική
κοινότητα της Ελβετίας»."


Τα ανωτέρω, από την ηλεκτρονική εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ On-line", είναι ένα μικρό μόνο δείγμα για τις αντιδράσεις φανερών - και των κρυφών - ΟΗΕδες, Κον Μπεντίτ κλπ - ισλαμιστών. Ο κατεχόμενος Απόστολος Ανδρέας δεν τους ενδιαφέρει, δεν τους απασχολούν οι βεβηλώσεις ναών στην κατεχόμενη Κύπρο, δεν τους συγκινεί ότι το 18% διεκδικεί την αυτοαναγόρευσή του σε ισότιμο συνομιλητή, και ενδεχομένως συγκυβερνήτη, του νόμιμου και κυρίαρχου 82%. Που αυτό μάτωσε για την ανεξαρτησία, για την ελευθερία, κατά της απάνθρωπης αποικιοκρατίας. Κάνουν "τα στραβά μάτια", που λέμε. Κανείς δεν διαμαρτύρεται για "υποκίνηση μίσους και ρατσισμού" από τις δυνάμεις κατοχής της Κύπρου. Τους ενόχλησε το δημοψήφισμα των Ελβετών ,που είπαν όχι στους μιναρέδες και για την Κύπρο "τσιμουδιά"!

Και οι δικοί μας εδώ; Διαβάσατε καμία αναφορά ή έστω έναν μικρό υπαινιγμό, από τους αδρά αμειβόμενους αρθρογράφους των εφημερίδων; Τίποτα. Κι αυτοί σιωπούν. Η ανακολουθία της γενικευμένης αντίδρασης κατά του δημοψηφίσματος των Ελβετών, που είπαν όχι στους μιναρέδες, με την απαγόρευση της τέλεσης Θείας Λειτουργίας στο κατεχόμενο νησί, δεν συνάδει με τα "μέτρα οικοδόμησης (παγκόσμιας) εμπιστοσύνης". Ούτε ενδιαφέρει τον ΟΗΕ και τους ποικίλους "πράσινους" Κον Μπεντίτ.

Η έκδηλη αποστροφή και καταδίκη των Φαρισαίων, τα γνωστά σε όλους "ουαί υμίν", υπάρχουν και θα υπάρχουν εις πείσμα όλων αυτών που θέλουν να μας κάνουν να τα ξεχάσουμε με την αγάπη δίχως όρους και όρια. Τα "ουαί" ισχύουν ακόμη περισσότερο γι΄ αυτούς. Δεν είναι πολλοί όσοι τα θυμίζουν. Γεγονός ότι ο αριθμός ολοένα μικραίνει, αλλά "ζει Κύριος":

" Πεσείται εκ του κλίτους σου χιλιάς και μυριάς εκ δεξιών σου, προς σε δε ουκ εγγιεί εν τω σκηνώματί σου".

Μικρό, είναι το δικό μας "σκήνωμα", οι δικές μας οι φωνές, αλλά μέγιστη η δύναμή του.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥς ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΣΤΑ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΑΛΟΥΚΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, Η ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΡΩΗΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ;
ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ, ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ, ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΣΤΕ κ.ΧΡΙΣΤΟΥΛΙΔΗ; ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΣΑΣ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Είμαι. Και στην Κύπρο με καορόϊδευαν "καλαμαρά", κι εδώ "χαζοκουμπάρο".

Ανώνυμος είπε...

NA MHN ΣΑΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ. ΝΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΑ (ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ Ο κ.ΣΑΡΡΗΣ , ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ;) ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΑΣ.