Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2009

Τα Θρησκευτικά, τα Πολιτικά και οι ψηφοφόροι


Οι εκλογές τελείωσαν, το πανηγύρι της Δημοκρατίες τα μάζεψε και οι Έλληνες ψηφοφόροι (φωτογραφία) ξαναγυρίζουν στην καθιερωμένη τους ρουτίνα περιμένοντας, ίσως, ένα καλύτερο αύριο.  Μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ των εφημερίδων και την αναδημοσίευση από το μπλογκ των ΑΚΤΙΝΩΝ, ενδιαφέροντα πράγματα για το αναμενόμενο (καλύτερο) αύριο, όπως για παράδειγμα αυτό:
"Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης κ. Γαβριήλ Παπανικολάου ... Καθηγητής στο Κολέγιο Αθηνών όπου διδάσκει Θρησκευτικά ... και με σπουδές στη Γενεύη κλπ. κλπ είναι ο άνθρωπος - κλειδί"  για τις σχέσεις πολιτικής και εκκλησιαστικής εξουσίας, ηγεσίας, αρχής ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσουμε.

Ο πρωτοσύγκελος θα είχε μάλλον δάσκαλο τον μακαρίτη Δαμασκηνό Ελβετίας. Ο οποίος μας έλεγε και μας δίδασκε, ότι όλες οι θρησκείες είναι ίδιες . Έχουν μόνο διαφορετικούς τρόπους λατρευτικής "έκφρασις", τόνιζε σε τηλεοπτική παρουσίαση κατά το παρελθόν !
Δεν γνωρίζω αν ο μακαρίτης τώρα Δαμασκηνός, στο Σαμπεζύ της Ελβετίας, ήταν απόφοιτος του αμερικανικού Κολεγίου, όπως πιθανόν και ο πρωτοσύγκελος. Πάντως ένα είναι βέβαιο, το αμερικανικό Κολέγιο είναι αυτό που επανδρώνει σήμερα το Κοινοβούλιο. Αλλά και το εκκλησιαστικό Διαβούλιο. Αποτελεί το εκκολαπτήριο όθεν εξέρχονται άπαντες οι εδώ διαμορφωτές της κοινής παγκοσμιοποιητικής γνώμης (think tank) σε συνεργασία, φυσικά, με την "αγία" παπική Έδρα.Αυτό δεν το γνώριζαν και ούτε πρόκειται να το μάθουν οι Έλληνες ψηφοφόροι, που συνάντησα το απόγευμα στο λεωφορείο και στο δρόμο. Άλλωστε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ενδιαφέρονται. Τα οικονομικά θα βελτιωθούν με τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και το πορτοφόλι τους θα είναι πάντα γεμάτο. Οι καλύτερες ημέρες έρχονται. Είναι το μόνο που έχει σημασία.

2 σχόλια:

Σαλογραια είπε...

Πολύ πικρός ο πρωινός καφές μου, μαζί σου Κυπριανέ μου...
Δεν έχεις κανα κουλουράκι;
Λίγη ζάχαρη, μαύρη που μου αρέσει;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Συνήθισε να τον πίνεις "σκέτο".Ξέχνα τη ζάχαρη και τα κουλουράκια. Το ίδιο κάνω κι εγώ. Προετοιμάζομαι...