Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2009

Εικονική πραγματικότητα : Η φωτογραφία,το ήθος και οι μεταμοσχεύσεις

Προλογικό
.
Η ανάρτηση αυτή αποτελεί την τελική μορφή μιας παλαιότερης, που είχε τον τίτλο : Η νεκρολογία που δεν ακούστηκε. Έγιναν μερικές τροποποιήσεις.

Και τώρα που κύλησαν τα χρόνια από το θάνατο του αρχιεπισκόπουΧριστοδούλου,καιρός είναι να διαβάσουμε αυτά που μας έκρυψαν τα δημοσιογραφικά μέσα της πλάνης. Διότι είναι γνωστό,πόσο παραπλανητικός είναι ο ρόλος των ΜΜΕ και ειδικά της τηλεόρασης. Η εικονική
πραγματικότητα έχει τη δική της "ηθική της φωτογραφίας".Όπου παρουσιάζονται επιλεγμένα πρόσωπα .Επιλεγμένες και ακίνδυνες ερωτήσεις κάνουν οι δημοσιογράφοι ( στις σοβαροφανείς τετ-α-τετ παρουσιάσεις) και οπωσδήποτε, επιλεγμένες απαντήσεις δίνουν οι υψηλοί προσκεκλημένοι.

Θα εξηγήσω,αν δεν είναι κατανοητό,γιατί εντάσσω στη "Φωτογραφία και το ήθος" το θέμα των μεταμοσχεύσεων. Δεν είναι άλλο από αυτή καθ' εαυτή την πραγματικότητα, που μας παρουσιάζει μια ατόφια φωτογραφία χωρίς τις οποιεσδήποτε φτιαχτές παρεμβάσεις. Φυσικά,με την έννοια ότι πρέπει να λέμε αυτά που βλέπουμε και όχι αυτά που εικάζουμε ή θέλουμε (προκαλούμε καλύτερα) άλλοι να φανταστούν. Στην περίπτωση του μακαρίτη αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου,όλα όσα είδαμε στις τηλεοπτικές οθόνες και διαβάσαμε στις εφημερίδες ήταν η εικονική πραγματικότητα σε όλο της το μεγαλείο. Δηλαδή, η παραποιημένη πραγματικότητα.

Ισως παρατηρήσει κάποιος ότι είναι άχρηστα και ακατάλληλα αυτά (για τούτο εδώ το μπλοκ) και ότι θα ήταν προτιμότερο να τα απευθύνω στα υπάρχοντα ειδικά έντυπα και τα ιντερνετικά παρόμοια για άτομα "με ειδικά ενδιαφέροντα" ή όπως λέμε, με ειδικές ικανότητες. Η εποχή μας,ας μη ξεχνάμε,είναι εποχή των ποικίλων εξατομικεύσεων και ένα
θρησκευτικού περιεχομένου θέμα,είναι αναγκαίο να έχει την ένδειξη: "Προς άτομα θρησκευτικών ενδιαφερόντων". Περιττό φυσικά να τονίσω, ότι τα έντυπα υπακούν σε κάποιους άγραφους κανόνες της κυρίαρχης σήμερα παγκοσμιοποίησης. Ευτυχώς όχι όλα.

Δεν θα διαφωνήσω με την ορθότητα της παρατήρησης αυτής. Θα απαντήσω μόνο ότι ο λόγος που το κάνω,είναι για να μάθουν οι άσχετοι (αν το θέλουν) και οι ενδιαφερόμενοι να το ερευνήσουν,αν φυσικά το θεωρούν ενδιαφέρον.

Αρχικά ας θυμηθούμε τα γεγονότα, που βρίσκονται πάντα σε εξέλιξη, και αφορούν στη Μονή του Εσφιγμένου,στο αγ.Όρος. Εκεί εγκαταβιούν περί τους εκατό μοναχοί. Τελούν υπό διωγμό γιατί κρίθηκαν σαν ζηλωτές,φανατικοί και άλλα διάφορα. Και αυτοί το μόνο που κάνουν είναι να καταγγέλλουν μια σύγχρονη αίρεση. Την αίρεση του οικουμενισμού. Αλλά οι επικεφαλής Ορθόδοξοι λένε ότι δεν υπάρχουν πλέον αιρέσεις. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν,όταν οι άνθρωποι είχαν περιορισμένες γνώσεις και η επιστήμη δεν έκανε θαύματα,σαν αυτά των γενετικών μεταλλάξεων,των μεταμοσχεύσεων,των τεχνητών γονιμοποιήσεων ή αυτό που θα ακούσουμε σε λίγα χρόνια μετά την πρόσφατη εργαστηριακή παραγωγή σπέρματος. Θα παράγουν και ωάριο και ο άνθρωπος του εργαστηρίου της
βιοτεχνολογίας θα είναι έτοιμος. Η επιστήμη ή μάλλον αυτό που σήμερα ονομάζουν επιστήμη, αυτή την κατεύθυνση έχει πάρει.

Ας τα αφήσουμε όμως αυτά και ας προχωρήσουμε. Θα φανεί στο τέλος γιατί κάνω αυτή την αναφορά στη Μονή Εσφιγμένου.

Το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε τότε για την κατάσταση της υγείας του μακαριστού έκανε λόγο για τρία πράγματα:
1) Ότι έπασχε από ηπατίτιδα C
2) Από καρκίνο του εντέρου και
3) Από καρκίνο του ήπατος (συκώτι)
Σημείωνε δε το ιατρικό ανακοινωθέν ότι τα δυο καρκινώματα του αρχιεπισκόπου ήταν ανεξάρτητα το ένα, του άλλου. Στο συκώτι δηλαδή είχε αυτοφυώς αναπτυχθεί και ένας δεύτερος καρκίνος,που δεν ήταν μεταστατικός από το έντερο.

Μετά ακολούθησε η γνωστή ιστορία με τον εξ Αμερικής διάσημο και τη σύσταση για μεταμόσχευση. Ακολούθησαν τα γνωστά και επιβεβαιώθηκαν στο τέλος οι έγκυρες εκείνες γνώμες που δεν εισακούστηκαν. Δηλαδή το ανέφικτο της μεταμόσχευσης. Και φυσικά κάτι τέτοιο το γνώριζαν και οι απόφοιτοι της Ιατρικής. Σε ένα άτομο με έκδηλη την παρουσία δυο καρκίνων -πράγμα που σημαίνει οργανική καρκινογενετική ευπάθεια του πάσχοντος- και την επιπλέον υπάρχουσα ηπατίτιδα C, είναι ιατρικώς απαράδεκτο να συσταθεί μεταμόσχευση.

Διερωτάται λοιπόν κανείς: Μα τόσο άσχετοι ήταν αυτοί οι διάσημοι Αμερικανοί γιατροί ή μήπως κάτι άλλο κρυβόταν; Και οπωσδήποτε κάτι άλλο κρυβόταν, επειδή οι Αμερικανοί δεν είναι άσχετοι και γνωρίζουν άριστα να παίζουν τα λεγόμενα "επικοινωνιακά" παιγχνίδια.
Στην προκειμένη περίπτωση το επικοινωνιακό παιχνίδι που παίχθηκε ήταν η διαφήμιση των μεταμοσχεύσεων. Οι τελευταίες έχουν αρχίσει να χάνουν έδαφος παγκοσμίως. Ο κόσμος υποψιάζεται ότι αυτοί που λέγονται "εγκεφαλικά" νεκροί,δεν είναι και τόσο νεκροί. Φαντάζεσθε λοιπόν τον αντίκτυπο,όταν ο πνευματικός ηγέτης μιας σημαντικής θρησκευτικής
κοινότητας είναι μεταμοσχευμένος και υγιής!
Υπήρχε και υπάρχει, όμως, ακόμη ένας λόγος. Αν και είμαστε η δεύτερη χώρα μετά τις ΗΠΑ σε αριθμό τροχαίων ατυχημάτων, απ΄ όπου προέρχονται και τα περισσότερα μοσχεύματα, είμαστε οι τελευταίοι στην προμήθεια άλλων χωρών σε μοσχεύματα!! Κι αυτό έπρεπε να διορθωθεί.
Αλλά το παιχνίδι παίχθηκε μέχρι τη μέση και δεν ολοκληρώθηκε. Δεν γινόταν άλλωστε διαφορετικά και το ερώτημα που καλείται να απαντήσει έκαστος είναι εξίσου σημαντικό. Ηθελημένα ή ακούσια,μπήκε στη διαδικασία αυτού του διαφημιστικού πυροτεχνήματος ο μακαριστός, πλέον, αρχιεπίσκοπος;
Τι απαντούν στο ερώτημα οι γνωστές ιατρικές "φίρμες" ; Που από τη μια εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για τις μεταμοσχεύσεις και από την άλλη αποδεικνύονται ένθερμοι υποστηρικτές τους; Τι είδους "τακτική" είναι αυτή που ακολουθούν ; Να μας απαντήσουν : Ήταν ή δεν ήταν σκηνοθεσία όλα όσα έγιναν με το ταξίδι για μεταμόσχευση του Χριστόδουλου. Μπορούσε με βάση τα επιστημονικά δεδομένα να γίνει μεταμόσχευση;

Την απάντηση δεν μπορεί να μας την δώσουν βέβαια οι έγκλειστοι της Μονής Εσφιγμένου. Οι οποίοι αγωνίζονται για να κρατήσουμε ακέραιο το Ορθόδοξο φρόνημα και αναλλοίωτη την οντολογία Ζωής, που οι Έλληνες έχουμε και προτείνουμε στον παραπαίοντα σημερινό κόσμο. Ποτέ δεν κάναμε πράξεις ανάλογες με αυτές των φανατικών ισλαμιστών. Για την αλήθεια αγωνιζόμαστε με τον ιδρώτα του αγίου Πνεύματος και με την γραφίδα μας.Όσοι μας συκοφαντούν, ας δουν καλύτερα τι κάνουν οι ίδιοι και ποία η ιστορία τους. Αβίαστα, λοιπόν, μπορούν να μας διαβεβαιώσουν οι "έγκλειστοι", ότι τα θεολογικά υποστυλώματα,που ενισχύουν αυτού του είδους τις επεμβάσεις, πουθενά δεν υπάρχουν. Όπως ακριβώς δεν υπήρχαν και επιστημονικά ερείσματα για τη μεταμόσχευση του Χριστόδουλου. Είναι ανύπαρκτα και εφεύρημα της νοσηρής διάνοιας των εμποτισμένων από την αίρεση του
οικουμενισμού την οποία καταγγέλλουν. Την αίρεση των επικοινωνιακών διπλωματικών παιγνίων και της θρησκευτικής αλλοτρίωσης. Αυτά δεν έχουν σχέση με τα Θρησκευτικά ούτε και με την Ιατρική.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kύριε Χριστοδουλίδη
Το έγκλημα που γίνεται εις βάρος της Ι.Μονής Εσφιγμένου θα το καταγράψει η εκκλησιαστική ιστορία με πολύ μελανά γράμματα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που διώκονται Ορθόδοξοι και που τα μήντια σιωπούν, και ο πολύς λαός καθεύδει απληροφόρητος
Όμως, ο καθένας, όταν έρθει η ώρα θα λάβει κατά τα έργα του.
Για τον κ. Χριστόδουλο η ώρα ήρθε και πέρασε κιόλας...