Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο, 25 Ιουλίου 2009

Η λοιμική των χοίρων


Η επιδημία της γρίπης των χοίρων ακολουθεί κι αυτή την ίδια πορεία που είχε η "ερωτική πανδημία" με το AIDS. Τώρα όμως ο κίνδυνος δεν προέρχεται σαν αποτέλεσμα έκφυλων ερωτικών σχέσεων και πράξεων. Ο κίνδυνος είναι διάσπαρτος παντού, στον αέρα, σε ό,τι αγγίζουμε και με ακάθαρτα χέρια βάζουμε κάτι στο στόμα. Το ίδιο, μας λέει η επιστήμη,μπορεί να γίνει και με τη λήψη της Θείας Κοινωνίας. Γι΄ αυτό, ας πάρουμε τα μέτρα μας, συνιστά η βλάσφημη θρησκεία της επιστήμης.

Το μόνο που δεν μας λέει η επιστήμη είναι,πώς,στην ευχή,μας βρήκε κι αυτό το κακό, όπως δεν μας είπε και "πώς" μας βρήκε αυτό με το έητζ.
Ας ασχοληθούμε με τη γρίπη των χοίρων και ας αφήσουμε το AIDS. Θα φανεί παρακάτω γιατί αυτά τα δυο μοιάζουν.

Στα τέλη του ΄80 και αρχές του 1990 οι Βρετανοί ερευνητές είχαν αρχίσει να πειραματίζονται με χοίρους για να προκύψουν αποδεκτά μοσχεύματα προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση στον τομέα των μεταμοσχεύσεων. Είχαν διαπιστώσει γονιδιακή ομοιότητα των ιστών του ανθρώπου με τους ιστούς των χοίρων.Έτσι λοιπόν επιδόθηκαν στη τροποποίηση του ιστικού γονιδιώματος των χοίρων για να γίνονται αποδεκτά τα μοσχεύματα χωρίς τον κίνδυνο της απόρριψης. Δεν χρειάζεται να γράψω λεπτομέρειες με ποίο τρόπο αυτό μπορεί να γίνει. Γίνεται, αλλά το νέο είδος χοίρων που θα προκύψει - με γονιδίωμα μεταλλαγμένων οργάνων - θα πρέπει να εισέλθει στη βιολογική αλυσίδα για να δούμε τι αποτελέσματα θα έχουμε. Θα ήταν επιστημονικά ριψοκίνδυνο η δοκιμή να άρχιζε με έναν λήπτη, αν προηγουμένως δεν γνωρίζαμε τη βιολογική ανταπόκριση και συμπεριφορά που θα είχαμε με αυτό το είδος των χοίρων.

Έτσι, φτιάχτηκαν γουρούνια με γενετικά μεταλλαγμένο ιστικό γονιδίωμα. Αποτέλεσμα, ήταν ότι άρχισαν να ψοφούν και οι άνθρωποι να παθαίνουν τη γρίπη των χοίρων. Η επιστήμη γνώριζε βέβαια την αντιμετώπιση του προβλήματος αφού η ίδια ήταν υπεύθυνη για το νεο είδος ιού που βγήκε. Το εμβόλιο άρχισε να παρασκευάζεται, αλλά μένει να δούμε αν η συνέχεια θα είναι όπως αυτή με τον ιό του έιτζ. Ο τελευταίος αποδεικνύεται πανίσχυρος επειδή μεταλλάσσεται.

Αυτά, σαν μια σύντομη επιστημονική ενημέρωση, η οποία εύκολα μπορεί να εξουδετερωθεί από τη γνωστή "συνομωσιολογία".
Το θέμα είναι τώρα αυτό που έχει σχέση με αυτό που διάβασα σε ψηφιακό "ενημερολόγιο" και αφορούσε στην οδηγία της αγγλικανικής εκκλησίας προς τους ιερείς. Θα πρέπει να αναστείλουν τη μετάληψη από το κοινό ποτήριο όπως συνηθίζουν αυτοί να κάνουν. Έγραφε λοιπόν το "ενημερολόγιο" :

"Τα αποτελέσματα αυτού του δεινού (γρίπη) αποδείχθηκαν δεινότερα για τους Οικουμενιστές φιλενωτικούς. Η ελπίδα της πολυπόθητης «ενώσεως», του κοινού ποτηρίου δηλαδή, μετά των παπικών δείχνει να εξέλιπε. Το ιερό ποτήριο- όπως την αντιλαμβάνεται ο καθείς αυτήν την «ιερότητα»- θεωρήθηκε ως εστία μολύνσεως και έτσι απαγορεύθηκε η κοινωνία στους παπικούς της Αυστραλίας (προς το παρόν)".

Εδώ όμως κάτι σημαντικό φαίνεται να απουσιάζει. Η γρίπη των χοίρων μπορεί να αποκλείει (προς το παρόν) την κοινωνία με τους παπικούς της Αυστραλίας, αλλά η λοιμική του ενωτικού πνεύματος διασπείρεται ακόμη περισσότερο όταν μνημονεύονται επίσκοποι, που κηρύσσουν "γυμνή κεφαλή" την αίρεση του οικουμενισμού. Ο λαός του Θεού μολύνεται ανίατα και ακούσια όταν αγνοεί τη διαστροφή του εκκλησιαστικού φρονήματος που του επιφέρει η μνημόνευση.

"Και τι με νοιάζει εμένα τι κάνουν και τι λένε οι επίσκοποι και οι θεολόγοι",συλλογάται ο απλός άνθρωπος, "ο καθένας έχει την ψυχή του χωριστά κι εγώ για τη δική μου ψυχή πηγαίνω στην εκκλησία". Αυτή είναι η "μετάλλαξη" που υφίστανται οι πιστοί, όταν μνημονεύεται αιρετικός επίσκοπος.

Αυτό όμως καταργεί κάθε έννοια της Εκκλησίας και αποκλείει κάθε φανέρωση, μέσω της λατρείας, της Τριαδικής Κοινωνίας του Ενός Θεού. Το πλήρωμα της Εκκλησίας κλήρος και λαός,δεν αποτελούν διασπασμένες ατομικότητες κατά την Θεία Λειτουργία. Δεν έχει ο καθένας τη δική του ψυχή χωριστά. Είναι ένας, αλλά και όλοι, είναι μια ψυχή,αλλά και η ψυχή όλων,είναι ένα το σώμα,αλλά και σώμα όλων. Είναι μια η πίστη, αλλά και η πίστη όλων. Μέλη εκ μέρους τους σώματος της Μιάς Εκκλησίας είναι όλοι με κεφαλή τον Χριστό.

Το "ενημερολόγιο" προτίμησε αυτά να μη μας τα πει. Σωστά πράγματα έγραψε, αλλά με λόγια που "αργούν". Ούτε καν ζητούν να γίνουν πράξη. Τέλος πάντων και πάντως, ας εφησυχάζουμε. Για το εμβόλιο φροντίζει η επιστήμη, αν και υπάρχουν φόβοι μετάλλαξης του ιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: